KiesUwCursus
Home Cursussen Huurrecht woonruimte (e-learning)

Huurrecht woonruimte (e-learning)

Er zijn ongeveer 3,3 miljoen huurwoningen in Nederland. Een belangrijk deel van de Nederlandse bevolking is voor haar huisvesting aangewezen op een huurwoning. Omdat het om een primaire levensbehoefte gaat, heeft de wetgever een complex en fijnmazig systeem van maatregelen ontwikkeld, dat de huurder tegenover de verhuurder beoogt te beschermen: de zogenoemde huurbescherming. Deze huurbescherming kenmerkt zich door veelal dwingende regels over de beëindiging van de huur, de ontwikkeling van de huurprijs en de onderhoudsstatus van de huurwoning. Juist het dwingende karakter van de huurbescherming bij woonruimte vereist inzicht in de wettelijke regelingen en de belangrijke tendensen in de jurisprudentie, of je nu de rechtspositie van de huurder dan wel de verhuurder moet beoordelen, al dan niet ter beslechting van een geschil of voor het opstellen van een huurcontract.

Deze cursus is bedoeld voor de advocaat die op zoek is naar een systematisch overzicht van de relevante wetgeving en de belangrijkste jurisprudentie. Mede aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstiek wordt u in de systematiek van het huurrecht voor woonruimte ingeleid. Daarbij ligt de nadruk op het systeem van huurbeëindigingsbescherming en de hoofdlijnen van de huurprijsbescherming. De regels over het algemene huurrecht, waaronder het onderhoud van de huurwoning, komen daarbij ook op hoofdlijnen aan de orde.

Deze juridische nascholing bestaat uit:

  • Blok A Inleiding en algemene regels van het huurrecht
  • Blok B Huurbeëindigingsbescherming
  • Blok C Hoofdlijnen van huurprijsbescherming

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

  • heeft u inzicht in de wettelijke systematiek van het huurrecht voor woonruimte;
  • kunt u verhuurder of huurder adviseren over veel voorkomende basisvraagstukken;
  • kent u enige beginselen van het huurprijzenrecht voor woonruimte.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt altijd gebruikmaken van de online omgeving (cursussen worden actueel gehouden).

Docent(en)

  • Mr. Oscar van Dalsum

    Mr. Oscar van Dalsum was van 1992 tot 2003 advocaat in Amsterdam. Sindsdien is hij als zelfstandig juridisch adviseur voor met name verhuurders en huurders van vastgoed werkzaam. Hij is daarnaast docent huurrecht voor een aantal opleidingsinstituten en buitengewoon lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA).

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling