KiesUwCursus
Home Cursussen Huurrecht bedrijfsruimte (e-learning)

Huurrecht bedrijfsruimte (e-learning)

De huurovereenkomst is één van de in de wet meest gedetailleerd geregelde contracten. Aanleiding daarvoor is dat de huurder veelal in een van de verhuurder afhankelijke positie verkeert. De wetgever heeft daarom vanaf de 20ste eeuw veel regelgeving gecreëerd om de huurder te beschermen. Deze huurbescherming bestaat met name uit regelgeving over een door de verhuurder gewenste beëindiging van de huurovereenkomst (huurbeëindigingsbescherming) en over huurprijsverhogingen (huurprijsbescherming). Daarnaast kent de wet uitvoerige regels waar het gaat om onderhoud aan of in het gehuurde. De beschikking over een woning is een primaire levensbehoefte en daarom biedt de huurwetgeving de meeste bescherming aan een huurder van woonruimte. Ook de ondernemer die bijvoorbeeld een winkel of horecabedrijf exploiteert is voor zijn bedrijfsvoering en zijn inkomen aangewezen op de beschikbaarheid van de locatie waar hij zijn bedrijf voert, de zogenoemde ‘locatiegebonden goodwill’. Vandaar dat ook deze huurder van wat we noemen ‘bedrijfsruimte’ een relatief vérgaande huurbescherming geniet. De wetgever vond en vindt niet dat de huurder van andere ruimtes dan woningen of bedrijfsruimten – vaak ‘overige ruimten’ genoemd – veel huurbescherming nodig zou hebben. Voor de huur van deze categorie vastgoed kent de wet daarom (veel) minder huurbescherming, maar ook bij dit type van huur en verhuur behoor je met de huurwetgeving terdege rekening te houden.

Deze cursus behandelt het actuele huurrecht voor bedrijfsruimtes en overige ruimtes.

Deze cursus is bedoeld voor de advocaat die op zoek is naar een systematisch overzicht van de relevante wetgeving en de belangrijkste (‘standaard’)jurisprudentie. Mede aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstiek word je in de systematiek van het huurrecht voor bedrijfsruimte en overige ruimte ingeleid. Daarbij ligt de nadruk op het systeem van huurbeëindigingsbescherming en de hoofdlijnen van de huurprijsbescherming bij bedrijfsruimte en de zogenoemde ‘ontruimingsbescherming’ bij overige ruimte. De regels over het algemene huurrecht, waaronder met name begrepen de gebrekenregeling, komen daarbij ook aan de orde.

Deze juridische nascholing bestaat uit de volgende blokken:

  • Blok A Inleiding en algemene regels van het huurrecht
  • Blok B Huur van 290-bedrijfsruimte
  • Blok C Huur van 230a-ruimte

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

  • hebt u inzicht in de wettelijke systematiek van het huurrecht voor bedrijfsruimte en overige ruimte;
  • kunt u de verhuurder of huurder adviseren over veel voorkomende basisvraagstukken.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt altijd gebruikmaken van de online omgeving (cursussen worden actueel gehouden).

Docent(en)

  • Mr. Oscar van Dalsum

    Mr. Oscar van Dalsum was van 1992 tot 2003 advocaat in Amsterdam. Sindsdien is hij als zelfstandig juridisch adviseur voor met name verhuurders en huurders van vastgoed werkzaam. Hij is daarnaast docent huurrecht voor een aantal opleidingsinstituten en buitengewoon lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA).

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling