KiesUwCursus
Home Cursussen Huurcontracten maken en beoordelen

Huurcontracten maken en beoordelen

Het opstellen van een huurovereenkomst lijkt voor een advocaat huurrecht gesneden koek. Even het juiste ROZ-model pakken, invullen, knippen en plakken van de afwijkingen die vorige keer gebruikt zijn en klaar. Was het maar zo eenvoudig.

Naast het ROZ-model bestaan nog talloze andere modellen. Bovendien hanteren diverse retailketens en huurders van kantoorruimte eigen aanvullingen en afwijkingen op de modellen. Als de beoogde samenwerking afwijkt van het gangbare, bijvoorbeeld bij onderhuur, nieuwbouw of renovatie, schieten de modellen tekort. Om goed over deze overeenkomsten te kunnen adviseren is diepgaande kennis nodig van de modellen en de mogelijke afwijkingen. Vaak lijkt een afspraak tussen partijen een werelddeal, maar als jaren later blijkt dat het beding ten nadele van de huurder afwijkt van het semi-dwingende recht is de nasmaak bitter. Kennis van het verbintenissen en huurrecht is dus ook vereist.

Aan de hand van een checklist doceert Elout Korevaar, advocaat huurrecht en docent aan de Universiteit Leiden, de basis van een goed huurcontract. Vanzelfsprekend blijft het daar niet bij. Met tips en tricks voor afwijkingen op de standaardovereenkomsten in het voordeel van de huurder of de verhuurder geeft hij deelnemers tools om nog betere huurovereenkomsten op te stellen.

In de cursus wordt extra aandacht besteed aan het nieuwe modelcontract huur winkelruimte van de ROZ! Dit model zal de komende jaren leidend zijn, zodat grondige kennis van de wijzigingen noodzakelijk is.

Doelgroep: advocaten en (kandidaat)-notarissen
Niveau: verdieping

Programma

09.30Inloop met koffie en thee

10.00Begin cursus

Deel I

11.30Pauze

11.45Vervolg cursus

Deel II

13.00Lunchpauze

14.00Vervolg cursus

Deel III

15.00Pauze

15.15vervolg cursus

Deel IV

16.30Einde cursus

Sprekers

  • mr. E.P.W. Korevaar

    Advocaat bij Weebers Vastgoed Advocaten en Universitair docent huurrecht aan de Universiteit Leiden.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van LegalPlanet

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling