console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 1.795,00 (excl. btw)
Home Cursussen HRM cursus: Strategisch Human Resources Management

HRM cursus: Strategisch Human Resources Management

Info

Hoe brengt u uw HR beleid in lijn met de strategie van uw organisatie?

HR beleid: wat levert het op en hoe maak je het meetbaar?

Op de vraag of en zo ja in welke mate HRM bijdraagt aan het rendement van de organisatie moeten veel HR managers het antwoord schuldig blijven. Het zijn logische vragen in een tijd waarin organisaties kritisch moeten zijn op elke investering en kostenpost. Ook de personeelsafdeling moet met harde cijfers haar bijdrage aan het bedrijfsresultaat kunnen aantonen.

In de praktische HRM cursus Strategisch Human Resources Management leert u hoe u HR activiteiten kunt afstemmen op de (rendements)eisen van uw bedrijf, hoe u de toegevoegde waarde van HRM kunt aantonen en hoe u HR activiteiten kunt vertalen naar kosten, baten en terugverdientijden en vervolgens kunt sturen op basis van de verkregen cijfers.

Voor wie is de HRM cursus Strategisch Human Resources Management bedoeld?

De schriftelijke HRM cursus Strategisch Human Resources Management is geschreven voor alle HR-managers, -adviseurs en lijnmanagers die hun HR beleid in lijn willen brengen met de doelstellingen van de organisatie.

Voordelen van de schriftelijke cursus Strategisch Human Resources Management

De leerstof van de schriftelijke cursus Strategisch Human Resources Management is gebaseerd op de lesstof van een 4-daagse masterclass. Bestudering van een les kost u plm. 4 uur. De schriftelijke cursus Strategisch Human Resources Management kost u geen reistijd, geen reiskosten, geen verblijfskosten en belangrijker nog, u bent niet dagen achtereen van kantoor weg. Daarnaast kunt u zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo u studeert. U betaalt slechts 9% BTW i.p.v. 21%. Volgens schattingen kost een schriftelijke cursus u en uw organisatie 40 tot 60% minder dan een mondelinge cursus.

Strategisch Human Resources Management – handig naslagwerk

De Strategisch Human Resources Management cursusmap vormt na afsluiting van de leergang een waardevol en praktisch naslagwerk voor u en uw collega’s.

Beoordeling door cursisten

De HRM cursus Strategisch Human Resources Management wordt door cursisten beoordeeld met een 8.

Reacties van cursisten:
‘Ik ben zeer tevreden over de inhoud van de cursus. Het is goed bruikbaar materiaal en de schrijftaal is duidelijk/helder.’
Consultant

‘De cursus is goed leesbaar. Duidelijke opzet met voorbeelden, cases, etc. Door deze cursus heb ik mijn HR-beleid en -processen krititsch bekeken, nieuwe KPI’s bepaald en het MT laten zien dat HR zeker in kosten en baten uit te drukken is!’

Programma"

Programma

LES I
Naar een strategisch Human Resources beleid

 • Hoe vertaalt u de strategie en visie van uw bedrijf naar concrete HR activiteiten en maakt u kosten en baten hiervan inzichtelijk?

LES II
HR planning en control

 • Vertaling visie en strategie naar HR planning en control
 • Effectief gebruik van planning en control bij HRM

LES III
HR accounting

 • HR beleid, wat levert het op en hoe maak je het meetbaar?
 • Human Capital Index: HR beleid en aandeelhoudersrendement

LES IV
HR Scorecard

 • Wat zijn de principes van de HR Scorecard?
 • Hoe maakt u een HR Scorecard en hoe gebruikt u deze?

LES V
HR ken- en stuurgetallen en rapportages

 • Werken met ken- en stuurgetallen
 • Opzet en gebruik van rapportages

LES VI
Rekenen met kosten

 • Werken met strategische methoden en rekenformules
 • Werken met trendanalyses en forecasts
 • Praktische rekenvoorbeelden

LES VII
Benchmarking

 • Hoe kunt u uw cijfers vergelijken met die van andere bedrijven?
 • Vergelijken van verschillende organisatie-onderdelen binnen uw eigen organisatie

LES VIII
Case: een betere sturing van HR-activiteiten

 • Hoe gebruikt u de kennis uit de voorgaande lessen in uw personeelspraktijk m.b.t.: werving & selectie, opleiding & training, personeelsplanning, arbeidskostenmanagement?

De cursus ‘HRM cursus: Strategisch Human Resources Management’ gaat op 21 maart 2019 en 18 april 2019 weer van start. Op de datum van uw keuze kunt u de eerste les van de schriftelijke cursus ‘HRM cursus: Strategisch Human Resources Management’ tegemoet zien. Vervolgens sturen wij u elke week een les toe. Aangezien het een schriftelijke cursus betreft, is het ook mogelijk op een ander moment te starten. U kunt uw gewenste datum aangeven op het inschrijfformulier. Voor de bestudering van een lesdeel moet u rekenen op een studieduur van plm. 4 uur. Aan het eind van de cursusperiode ontvangt elke cursist een Certificaat van Deelname.

Persoon

Sprekers

 • Drs. M. Abercrombie

  Manon Abercrombie is International HR Manager bij Lely. Voorheen was zij senior adviseur arbeidszaken bij SNS Reaal en werkzaam als reward consultant bij Berenschot.

 • Drs. R. Baane

  Ruurd Baane is partner bij Bright & Company. Zijn expertisegebieden zijn het doorvertalen van organisatiestrategie naar HR-strategie, het uitvoeren van HR business cases, het optimaliseren van HR-functies en HR performance management. Bright & Company is hét toonaangevende adviesbureau op het gebied van strategische HR-vraagstukken.

 • Dr. J.H. Dijkstra

  Jelle Dijkstra is directeur van Dijkstra Organisatieadvies & Personeelsmanagement. Hij is expert op het terrein van organisatieadvies en personeelsmanagement. Jelle stelt dat u met de inzet van HR-instrumenten zoals competentiemanagement, personeelsplanning en verandermanagement het personeelsbestand in lijn kunt brengen met de strategie van de organisatie.

 • Drs. A. van der Does

  Ton van der Does is eigenaar van Adviesbureau Orula B.V. Eerder was hij interim manager en projectleider bij The Future Group. The Future Group geeft ICT- en HRM advies en ontwikkelt, integreert en beheert (veelal internet gerelateerde) ICT toepassingen. Daarvoor was Ton senior manager compensation and benefits bij EY (Ernst & Young).

 • Drs. W.A. van der Heijde

  Wouter van der Heijde is HR manager bij Shell. Daarvoor was Wouter werkzaam bij Atos Consulting.

Review

Reviews over cursussen van HRM cursus: Strategisch Human Resources Management

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Valentijn Vietor

Al met al een zeer goede ervaring. Een kwalitatief hoogwaardige opleiding met ervaren docenten. Van deze docenten krijg je ook veel persoonlijke aandacht en 1 op 1 feedback. Daarnaast is het erg prettig verblijven in Putten. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding ten zeerste aan!

Spreker
Bert Lassche

Goede training, echter het lijkt erop alsof met deze online training voldaan wordt aan de opleidingseis voor de Wwwft, waarvoor echter, tenzij ik dat verkeerd zie, 2 uur / opleidingspunten vereist zijn

0.0 totaal
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Spreker
Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Spreker
Edy Hoogendam

Zeer goede docent en actueel voor mijn praktijk

Spreker
Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Spreker
Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling