KiesUwCursus
Home Cursussen Hoger beroep in arbeidszaken*

Hoger beroep in arbeidszaken*

Succesvol appelleren inzake ontslag en vergoedingen

Sinds de invoering van de Wwz behoort hoger beroep tot de mogelijkheden bij procesvoering in arbeidszaken. Daar waar eerst de kantonrechter het laatste woord had, kan men nu de raadsheer verzoeken een definitief oordeel te vellen. Hoe heeft hoger beroep in arbeidszaken sindsdien uitgepakt? Gaat het hof meestal mee in het vonnis van de rechter? Of wijken de oordelen van raadsheren ten opzichte van de rechtbanken juist (on)gunstig af? Is dat dan meestal in het voordeel van de werknemer of van de werkgever? Zijn er verschillen te ontdekken in hoger beroep uitspraken tussen werkgever of werknemer die in hoger beroep is gegaan?

Tijdens deze cursus leer je hoe en wanneer je een hoger beroep in arbeidszaken het beste kan inzetten en waarop je dan moet letten. Daarnaast krijg je een overzicht van uitspraken, onder andere met betrekking tot vergoedingen tot nu toe waardoor je inzicht krijgt wanneer een hoger beroep voor de cliënt zinvol is of juist niet. 

Bestemd voor:
 advocaten arbeidsrecht, juristen in de arbeidsrechtpraktijk

Programma

Datum en tijd: woensdag 1 november 2023, van 13:00 – 17:15 uur

12:30 – 13:00 uur Ontvangst
13:00 – 15:00 uur Procesrecht
– Appeldagvaarding versus beroepschrift
– Termijnen
– Grievenstelsel / begrip “grief”
– Nova in hoger beroep
– Devolutieve werking
– Cassatie
– Stelplicht en bewijsaanbod in hoger beroep
– Rechtsmiddelen hoger beroep
– Complicaties in verband met terugwerkende kracht
– Nevenvorderingen
– Billijke vergoeding
mr. F. (Frank) ter Huurne
mr. M. (Mark) Keuss
15:00 – 15:15 uur Pauze
15:15 – 17:15 uur Rechtspraak
– WWZ-uitspraken van de gerechtshoven
mr. F. (Frank) ter Huurne
mr. M. (Mark) Keuss

Sprekers

 • F.H.A. (Frank) ter Huurne

  Advocaat/partner arbeidsrecht, Lexence N.V. advocaten & notarissen, Amsterdam. Frank ter Huurne procedeert en adviseert op alle belangrijke gebieden van het algemene arbeidsrecht (met name individueel en collectief ontslagrecht). Hij is gespecialiseerd in (forensisch) onderzoek naar en de arbeidsrechtelijke gevolgen van fraude en het arbeidsrecht in de sport. Frank heeft uitgebreide proceservaring, zowel bij de ‘gewone' rechter als bij arbitrale colleges. Zijn cliënten zijn (beursgenoteerde) ondernemingen en statutair directeuren. In de sportwereld begeleidt Frank topsporters, voetbalclubs en sportbonden. Frank is vaste docent van Sdu en verzorgt cursussen zoals 'Ontslag op staande voet', 'Fraude en integriteitschendingen in de publieke sector' en 'Fraude en integriteitschendingen op de werkvloer'. Ook publiceert hij regelmatig in (wetenschappelijke) vakbladen. Frank is lid van de European Employment Lawyers, de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland, de Association of Certified Fraud Examiners en de Vereniging voor Sport en Recht.

 • M.J. (Mark) Keuss

  Advocaat / partner arbeidsrecht bij Lexence N.V. advocaten & notarissen. Mark Keuss heeft ruime ervaring in het arbeidsrecht. Hij is gespecialiseerd in reorganisaties en fraudeonderzoeken. Tevens adviseert Mark zowel profit als non-profit organisaties (ziekenhuizen, scholen, e.d.) over herstructureringen, medezeggenschapsaangelegenheden, sociale zekerheid, maatschapsovereenkomsten en geschillen met de inspectie.

Editie(s)

 • wo 01 nov 2023
 • Hotel Van der Valk Breukelen
 • Stationsweg 91
 • 3621 LK
 • Breukelen
Plan route

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling