KiesUwCursus
Home Cursussen Hoger beroep in arbeidszaken*

Hoger beroep in arbeidszaken*

Sinds de invoering van de Wwz behoort hoger beroep tot de mogelijkheden bij procesvoering in arbeidszaken. Daar waar eerst de kantonrechter het laatste woord had kan men nu de raadsheer verzoeken een definitief oordeel te vellen. Hoe heeft hoger beroep in arbeidszaken in de afgelopen jaren uitgepakt? Gaat het hof meestal mee in het vonnis van de rechter? Of wijken de oordelen van raadsheren ten opzichte van de rechtbanken juist (on)gunstig af? Is dat dan meestal in het voordeel van de werknemer of van de werkgever? Zijn er verschillen te ontdekken in hoger beroep uitspraken tussen werkgever of werknemer die in hoger beroep is gegaan?

Tijdens deze cursus leert u hoe en wanneer u een hoger beroep in arbeidszaken het beste kan inzetten en waarop u dan moet letten. U krijgt tevens een overzicht van uitspraken, onder andere met betrekking tot vergoedingen tot nu toe waardoor u inzicht krijgt wanneer een hoger beroep voor uw cliënt zinvol is of juist niet. 

Bestemd voor: advocaten arbeidsrecht 

Programma

12:30 – 13:00 uur           
Ontvangst met broodjes

13:00 – 15:00 uur            
Procesrecht

–      Appeldagvaarding versus beroepschrift
–      Termijnen
–      Grievenstelsel / begrip “grief”
–      Nova in hoger beroep
–      Devolutieve werking
–      Cassatie
–      Stelplicht en bewijsaanbod in hoger beroep
–      Rechtsmiddelen hoger beroep
–      Complicaties in verband met terugwerkende kracht
–      Nevenvorderingen
–      Billijke vergoeding

mr. F. (Frank) ter Huurne
mr. M. (Mark) Keuss

15:00 – 15:15 uur        
Pauze

15:15 – 17:15 uur          
Rechtspraak

– WWZ-uitspraken van de gerechtshoven 

mr. F. (Frank) ter Huurne
mr. M. (Mark) Keuss

 

Sprekers

 • M.J. (Mark) Keuss

  Advocaat / partner arbeidsrecht bij Lexence N.V.  advocaten & notarissen.

  Mark Keuss heeft ruime ervaring in het arbeidsrecht. Hij is gespecialiseerd in reorganisaties en fraudeonderzoeken. Tevens adviseert Mark zowel profit als non-profit organisaties (ziekenhuizen, scholen, e.d.) over herstructureringen, medezeggenschapsaangelegenheden, sociale zekerheid, maatschapsovereenkomsten en geschillen met de inspectie.

   
  De legal500 (2014) schrijft dat Mark Keus 'provides ‘practical solutions and concise advice’.
   
  Mark doceert regelmatig op het gebied van het arbeidsrecht aan diverse opleidingsinstellingen, onder andere de Rotterdam School of Management. Ook was hij gastdocent arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en doceert hij thans de gecombineerde master arbeidsrecht van de VU en de UVA.
   
  Mark is sinds 2006 verbonden aan Lexence. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en volgde de postacademische leergang Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit. Mark is in 1989 beëdigd als advocaat.
   
  De arbeidsrechtpraktijk van Lexence wordt aanbevolen in internationale listings, zoals de Legal500.

 • F.H.A. (Frank) Huurne

  Advocaat/partner arbeidsrecht, Lexence N.V. advocaten & notarissen, Amsterdam.

  Frank ter Huurne procedeert en adviseert op alle belangrijke gebieden van het algemene arbeidsrecht (met name individueel en collectief ontslagrecht). Hij is gespecialiseerd in (forensisch) onderzoek naar en de arbeidsrechtelijke gevolgen van fraude en het arbeidsrecht in de sport. Frank heeft uitgebreide proceservaring, zowel bij de ‘gewone' rechter als bij arbitrale colleges. Zijn cliënten zijn (beursgenoteerde) ondernemingen en statutair directeuren. In de sportwereld begeleidt Frank topsporters, voetbalclubs en sportbonden.

   
  Frank is vaste docent van Sdu en verzorgt cursussen zoals 'Ontslag op staande voet', 'Fraude en integriteitschendingen in de publieke sector' en 'Fraude en integriteitschendingen op de werkvloer'. Ook publiceert hij regelmatig in (wetenschappelijke) vakbladen. Frank is lid van de European Employment Lawyers, de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland, de Association of Certified Fraud Examiners en de Vereniging voor Sport en Recht.
   
  Frank is sinds 2008 verbonden aan Lexence. Eerder werkte hij bij Brantjes Veerman Advocaten. Hij studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde de specialisatie Arbeidsrecht aan de Grotius Academie. Frank is in 2003 beëdigd als advocaat.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling