KiesUwCursus
Home Cursussen Het ontslagrecht in één dag

Het ontslagrecht in één dag

Nieuwe cursus voor elke professional in de HR-praktijk!

Het ontslagrecht in één dag!
Ontslaggronden, ontslagvergoedingen, dossier bouwen, VSO, ontslagverboden, en meer…

Actuele kennis van de juridische aspecten van het ontslagrecht is essentieel voor elke professional die werkzaam is op of nauw samenwerkt met een HR-afdeling.

Ben je recent gestart in de HR-praktijk? Dan is dit de ideale cursus om in een dag alle voor de praktijk benodigde juridische kennis over het ontslagrecht op te doen. Ben je meer ervaren? Pak dan de kans om je kennis over het ontslagrecht op te frissen!

Het ontslagrecht staat centraal
Alle belangrijke aspecten van het ontslagrecht komen in deze nieuwe cursus aan de orde. Twee ervaren HR-praktijkadvocaten nemen je stap voor stap mee, zodat je na afloop onder meer weet hoe het zit met ontslaggronden, ontslagvergoedingen, dossier bouwen, VSO, ontslagverboden. 

HR-praktijk
Of je nu een beginnend advocaat, jurist, HR-manager, HR-medewerker of andere professional in de HR-praktijk bent, deze cursus helpt je om verder te komen met je dagelijkse werkzaamheden. 

Basisopleiding arbeidsrecht voor HR-professionals
De cursus ‘Het ontslagrecht in één dag’ is dag 2 van de nieuw ontwikkelde driedaagse Basisopleiding arbeidsrecht voor professionals in de HR-praktijk.

Pak je voordeel!
Als je voor de volledige driedaagse Basisopleiding arbeidsrecht inschrijft, is de cursusprijs 300 ex. Btw in totaal goedkoper dan als je je los inschrijft voor de verschillende opleidingsdagen! 

Los volgen?
Wil je met een gedegen arbeidsrechtelijke basis aan de slag gaan in de HR-praktijk? Volg dan ook dag 1 of dag 3 van deze Basisopleiding arbeidsrecht!
Dag 1 – 14 juni 2024: De arbeidsovereenkomst in één dag
Dag 3 – 6 september 2024: Praktijkdag arbeidsrecht voor HR-professionals; aan de hand van casus uit de praktijk ga je actief aan de slag met een arbeidsovereenkomst, dossieropbouw, en een vaststellingsovereenkomst. 

Programma

09:30 – 10:00
Welkom

10:00 – 11:15
-Verschillende manieren van ontslag
-De verschillende vergoedingen
Docent: mr. Marlieke Schipper

11:15 – 11:30
Pauze

11:30 – 12:45
-Ontslag op staande voet
-Casus
Docent: mr. Marlieke Schipper

12:45 – 13:30
Lunch

13:30 – 14:45
-Dossier bouwen en onderhandelen, VSO
Docent: mr. Emma van der Vos

14:45 – 15:00
Pauze

15:00 – 16:15
-Ontslagverboden (ziekte, OR-lid, etc)
-Casus
Docent: mr. Emma van der Vos

Sprekers

  • M. (Marlieke) Schipper

    mr. Marlieke Schipper is sinds 2017 advocaat en werkt sinds 2022 bij Workx advocaten. Zij adviseert en procedeert over alle facetten van het arbeidsrecht. Ook is zij als inhouse advocaat enkele maanden bij een relatie van Workx actief geweest. Marlieke is haar carrière als advocaat in 2017 begonnen bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar zij zich in het arbeidsrecht heeft gespecialiseerd. Zij is hier ook enige tijd werkzaam geweest binnen de fusie en overnamepraktijk. De hier opgedane ervaring komt goed van pas bij vragen op het snijvlak van het arbeidsrecht en ondernemingsrecht, en in advisering over arbeidsrechtelijke aspecten in overnames. Tijdens haar studie was Marlieke in 2016 reeds als werkstudent verbonden aan Workx advocaten. Zij heeft aan de Universiteit Leiden zowel de master Civiel Recht als de master Jeugdrecht afgerond. Tijdens haar bachelor studeerde Marlieke aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit Wenen.

  • E.L.H. (Emma) van der Vos

    Mr. dr. Emma van der Vos is vanaf 2015 werkzaam in de arbeidsrechtpraktijk. Zij werkte in deeltijd bij de vakgroep Sociaal Recht aan de Universiteit Leiden en daarnaast als research associate bij de praktijkgroep arbeidsrecht op het advocatenkantoor Stibbe, te Amsterdam. Van der Vos is onder andere auteur van de Wet minimumloon in de Tekst en Commentaar en heeft verschillende artikelen op haar naam staan. Na de afronding van haar proefschrift in 2021 is Van der Vos begonnen als advocaat. Ze staat op dagelijkse basis HR-professionals (zowel van kleine bedrijven als multinationals) bij en kent het reilen en zeilen van deze groep cliënten.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling