console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Het nieuwe huwelijksvermogensrecht in theorie en praktijk

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht in theorie en praktijk

Info

Een goed jaar na de invoering van de beperkte gemeenschap als hoofdstelsel beginnen we de praktijk van het nieuwe basisstelsel al een beetje in de vingers te krijgen, en daarom is het goed om ook nog een keer naar de theorie te kijken. In deze cursus gaan we op pad door Titel 7 van Boek 1 Burgerlijk Wetboek!

Niet alleen de bekende civielrechtelijke onderwerpen, maar ook de fiscaliteit komt aan de orde. Wat is er bijvoorbeeld mogelijk op basis van het besluit van 29 maart 2018?
 

Een selectie uit de onderwerpen die aan de orde komen:

 • Het nieuwe basisstelsel
 • In- en uitsluitingsclausule
 • Onderneming(svermogen)
 • Verhaalspositie schuldeisers
 • Faillissement
 • Fiscale verkenning (o.a. het besluit van 29 maart 2018)
 • Overgangsrecht
 • Toch nog huwelijkse voorwaarden?
 • De ondernemer en het huwelijksvermogensrecht

Mr. P. (Peter) Blokland is notaris en estate planner te Tilburg, als docent verbonden aan diverse opleidingen, waaronder de Grotius-specialisatieopleiding Estate Planning, lid van de wetenschappelijke adviesraad (WAR) van de EPN en mede-auteur van het Handboek Familievermogensrecht.
Hij is lid van de hoofdredactie van het tijdschrift JBN en heeft de Tweede Kamer geadviseerd bij de behandeling van Wetsvoorstel 33 987.
Aangezien hij zelf notaris is, kan hij vanuit het perspectief van de notariële praktijk doceren. Geen onnodige theorie, veel praktische tips!

Programma"

Programma

Deze cursus wordt gegeven op:

Dinsdag 7 mei 2019, 13.00 – 17.30
Van der Valk Hotel Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

Persoon

Sprekers

 • Mr. P. (Peter) Blokland

  Mr. P. (Peter) Blokland is notaris en estate planner te Tilburg, als docent verbonden aan diverse opleidingen, waaronder de Grotius-specialisatieopleiding Estate Planning, lid van de wetenschappelijke adviesraad (WAR) van de EPN en mede-auteur van het Handboek Familievermogensrecht.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Notalaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling