KiesUwCursus
Home Cursussen Grensoverschrijdende en supranationale verweren in de strafrechtpraktijk

Grensoverschrijdende en supranationale verweren in de strafrechtpraktijk

In deze geheel nieuwe praktijkcursus zal door één van de meest vooraanstaande strafpleiters van Nederland – Prof. Knoops – worden ingegaan op de mogelijkheden voor de strafrechtadvocaat om in het kader van te voeren formele en materiële verweren gebruik te maken van internationale verdragen. Ook zal aandacht worden besteed aan de doorwerking van supranationale verweren – die zijn neergelegd in internationale instrumenten en internationale jurisprudentie – in de Nederlandse strafrechtspraktijk. Tevens zullen andere grensoverschrijdende leerstukken aan de orde komen, zoals de doorwerking van onrechtmatig bewijs in het buitenland verkregen in de
Nederlandse rechtssfeer. In deze cursus zal met name op praktische bruikbaarheid van deze supranationale en grensoverschrijdende verweren worden ingegaan. Deze praktijkcursus is geheel nieuw opgezet en niet eerder verzorgd door Prof. Knoops.

Doelgroep
Advocaten, leden rechterlijke macht, OM

Niveau:
Verdiepend

Programma

Datum en tijd: vrijdag 13 december 2019, tussen 10.00-17.30

Sprekers

  • Prof. dr. mr. G.J.A. Knoops

    advocaat te Amsterdam. Prof. Knoops treedt op in nationale en internationale strafzaken, o.a. bij de Hoge Raad der Nederlanden, het EHRM in Straatsburg, het International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia en het Internationaal Strafhof te Den Haag. Prof. Knoops is een veelgevraagde spreker in binnen- en buitenland. Van zijn hand verschenen talloze publicaties.

Editie(s)

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling