KiesUwCursus
Home Cursussen Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Do’s-and-don’ts bij meldingen over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is een actueel thema. Hoogleraar Femke Laagland was lid van de Commissie van Rijn die onderzoek deed naar de sociale veiligheid bij de NPO. In dit webinar gaat ze in op de onderzoeksaanpak en bespreekt ze actuele jurisprudentie en ontwikkelingen.

  • Kennis van de juridische ontwikkelingen rondom de sanctionering van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
  • Inzicht in de onderzoeksaanpak van de Commissie Van Rijn
  • Handvatten hoe om te gaan bij meldingen over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Over dit webinar

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is een actueel thema. In de media zijn verschillende zaken breed uitgelicht. Ook bij de NPO werd door medewerkers een onveilige werksituatie ervaren en werden meldingen gedaan over grensoverschrijdend gedrag. De Commissie Van Rijn heeft daarnaar onderzoek gedaan, en kwam eind januari met haar veelbesproken rapport.

In dit webinar gaat hoogleraar Femke Laagland in op de rechtspraak op het terrein van grensoverschrijdend gedrag en de sanctionering daarvan via het ontslagrecht. Hoe kijken rechters aan tegen dit thema en welke rode draden vallen in de uitspraken op? Ook bespreekt ze de onderzoeksaanpak van de Commissie van Rijn. Femke Laagland was lid van deze commissie. De commissie koos voor een vernieuwende onderzoeksaanpak met twee perspectieven: juridisch en psychologisch. Laagland bespreekt op welke wijze deze vernieuwende aanpak de juridische kijk op grensoverschrijdend gedrag aanvult en versterkt.

Na afloop bent u op de hoogte van de actuele juridische ontwikkelingen rondom grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en heeft u inzicht in de voor- en nadelen van het juridisch sanctioneren van grensoverschrijdend gedrag.

Femke Laagland verzorgt twee keer per jaar een webinar over het arbeidsrecht. Dit webinar bekijkt u live op 10 juni 2024 van 13.00 tot 15.10 uur. Of kies na deze datum zelf een moment om het webinar terug te kijken.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Rechtspraak over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
  • Juridische haalbaarheid van zwijgbedingen
  • Onderzoeksaanpak Rapport Commissie Van Rijn

Voor wie?

Advocaten, bedrijfsjuristen, HR-medewerkers

Programma

Datum en tijd: maandag 10 juni 2024 van 13:00 uur tot 15:10 uur | of na 10 juni op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Sprekers

  • Prof. mr. Femke Laagland

    Femke Laagland is hoogleraar (Europees) arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit. In haar onderzoek houdt zij zich bezig met het (Europese) arbeidsrecht, met een nadruk op grensoverschrijdende arbeid, grondrechten en flexibele arbeidsrelaties. Naast haar werk aan de Universiteit is Laagland (plaatsvervangend) kroonlid voor de Sociaal-Economische Raad, redacteur van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en werkt zij als raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch. Voor het CPO verzorgt zij cursussen en webinars op het gebied van arbeidsrecht.

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling