KiesUwCursus
Home Cursussen Gekraakte encryptieberichten in het strafproces – webinar

Gekraakte encryptieberichten in het strafproces – webinar

Effectief verweer voeren op het gebruik van gekraakte encryptieberichten

De afgelopen jaren is het de politie gelukt het berichtenverkeer van een aantal aanbieders van versleutelde communicatie te onderscheppen. Deze berichten, afkomstig van onder meer EncroChat, Sky ECC en Anom, spelen in vele strafzaken een cruciale rol.

Sven Brinkhoff, Hoogleraar straf(proces)recht bij Universiteit van Amsterdam, gaat tijdens dit webinar onder andere in op de verweren die door de verdediging te voeren zijn ten aanzien van de rechtmatigheid van de hack door de politie en de (on)mogelijkheden van het gebruik voor het bewijs van dergelijke berichten.

De insteek van het webinar is praktisch en zoveel mogelijk toegespitst op het zo goed mogelijk voeren van dit soort verweren in strafzaken.

Programma

Datum en tijd: woensdag 2 december 2022, van 10:00 – 11:00 uur

Sprekers

  • S. (Sven) Brinkhoff

    Prof. mr. S. (Sven) Brinkhoff, Hoogleraar straf(proces)recht bij Universiteit van Amsterdam, begint zijn loopbaan in 2004 bij het Openbaar Ministerie. Hij vervult bij deze organisatie diverse functies en is onder andere betrokken geweest bij de implementatie van de Wet Voorwaardelijke Invrijheidstelling. In 2007 maakte hij de overstap naar de Radboud Universiteit Nijmegen, vanaf 2014 in de functie van universitair docent straf(proces)recht. Hij is gepromoveerd op het gebruik van en de controle op startinformatie in het strafproces. Naast zijn werk op de universiteit heeft hij als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Gelderland en de Rechtbank Amsterdam gefungeerd. Tevens is hij hoofdredacteur voor de Beroepsopleiding Advocatuur.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling