KiesUwCursus
Home Cursussen Introductietraining: Geweldloze Communicatie en Mediation (interactieve online training)

Introductietraining: Geweldloze Communicatie en Mediation (interactieve online training)

Deze training wordt online aangeboden via Zoom.

GC Mediation (Geweldloze Communicatie Mediation) is een benadering die er op is gericht om betrokkenen beter met elkaar te laten communiceren. Mensen die elkaar beter begrijpen komen zo vanuit zichzelf tot oplossingen waarbij zij het meest gebaat zijn. De mediator speelt daarbij een actieve rol en ondersteunt waar nodig, zodat de essentie van iedere boodschap wordt begrepen. Omdat mensen zich zo beter in elkaar kunnen verplaatsen transformeert de situatie of het conflict.

OPEN DIALOOG
Onder begeleiding van een mediator biedt GC Mediation een veilige omgeving voor een open dialoog die betrokkenheid tussen de aanwezigen creëert. Hierdoor gaan de deelnemers opnieuw nadenken over de door hun ingenomen standpunten en krijgen zij een andere kijk op de situatie. Dit resulteert in nieuwe mogelijkheden om samen te zijn, te leven en te werken.

BEGELEIDING
Als mediator schept jij de voorwaarden voor de GC Mediation. Je begeleidt het proces, licht dit toe en helpt de aanwezigen de intentie en betekenis van wat zij gezegd en gehoord hebben duidelijk te krijgen. De afspraken zijn in het belang van allen die aan de mediation deelnemen opgesteld. Indien nodig herinner je de aanwezigen aan de gemaakte afspraken. Een GC Mediation kent geen vooraf bepaald doel of uitkomst, anders dan dat het zich richt op het opnieuw tot stand komen van begrip tussen alle betrokkenen. De ervaring leert dat als dit eenmaal tot stand is gekomen dit begrip nieuwe mogelijkheden voor alle deelnemers genereert.

KENNISMAKING GC MEDIATION
Mediators kunnen met GC Mediation kennismaken door deel te nemen aan een dagtraining over dit onderwerp. Tijdens deze dag krijg je een andere kijk op de mediation zoals je deze gewend bent en ervaar je zelf het verschil dat dit uitmaakt door de nieuwe vaardigheid te oefenen. Deze training is door de MfN geaccrediteerd voor 8 PE-punten in Cat. 1A en door het IMFO/vFAS voor 8 PE punten. De nodige vaardigheden komen ook aan de orde in de training Geweldloze Communicatie bij Mediation die 30 vFAS en MfN PE-punten oplevert in Cat. 1A.(effectieve tijdsbelasting 6 uur p.d.)

KOSTEN
€ 275,- (Vier Zoomtrainingen van 2 uur). Deze training is vrijgesteld van BTW.

ACCREDITATIE
Deze training is door de Mediators Federatie Nederland MfN en de Nederlandse Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten vFAS geaccrediteerd. Hierbij aangesloten Advocaten en Mediators krijgen voor deze training 8 PE punten (MfN in categorie 1A). 

Reviews

“Voldoende leer momenten. Niet teveel “stoelendans.” Stof tot nadenken ontvangen. Was goed voorbereid en gebracht. Als prettig ervaren.”

“Ik kan je meedelen dat de inhoud en ook de manier van presenteren van de cursus door onze docenten zeer op prijs wordt gesteld.”

“Mijn hele houding t.a.v. communiceren is veranderd en ik bereik daardoor veel meer dan voorheen, toen ik nog geen idee had, dat communiceren ook op een andere manier kan, dan ik vroeger geleerd heb. Ik voel me beter, ik ben meer ontspannen, ik slaap een stuk beter en kom tot meer resultaat.”

 “Een boeiende leerzame workshop die op speelse wijze en met humor goed binnenkomt en blijft hangen.”

Programma

Data en tijd:

Editie I, II, III en IV hebben reeds plaatsgevonden.

Editie V: 1, 8, 15, 22 oktober 2020 van 10-12 uur.

Editie VI: 5, 12, 19 en 26 november 2020 van 10-12 uur.

Editie VII: 1, 8, 15 en 22 december 2020 van 10-12 uur.

Elke editie duurt in totaal 8 uur (4×2 uur) en levert 8 PE punten op.

Sprekers

  • Mr. Govert van Ginkel

    Trainer, Auteur, Motivational Speaker, Mediator, Intervisor en Executive Coach.

Reviews over cursussen van Govert van Ginkel

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling