KiesUwCursus
Home Cursussen Franchise verdiept

Franchise verdiept

INLEIDING

Franchise is een van de motoren van de economie met een branchebrede omzet van € 30 miljard. Het onderwerp mag zich in de belangstelling van de rechtspraak en de wetgever verheugen, getuige de nieuwe wet Franchise. In de cursus ‘Franchise verdiept’ zal docent Jan Spanjaard de wet nader toetsen en de do’s & don’ts in franchisecontracten toelichten. Natuurlijk deelt docent Jan Spanjaard met de cursisten de eerste ervaringen met de nieuwe wet, waarbij met name stil wordt gestaan bij de knelpunten over het goodwillbeding en de informatieverschaffing.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten Verbintenissenrecht. Basiskennis van het Verbintenissenrecht is gewenst om de cursus met succes te kunnen volgen.

Niveau is verdieping.

SYLLABUS

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

30 deelnemers

REVIEWS

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,6!

Programma

13.00 – 13.30 Ontvangst met een broodje
13.30 – 14.30 Wat is franchise? Kwalificatie en afbakening
14.30 – 15.30 Omzetprognoses, prognoseplicht en dwaling
15.30 – 15.45 Pauze
15.45 – 16.45 De wet: zorgplicht, informatieplicht en wezenlijke wijzigingen
16.45 – 17.45 De wet: opzegging franchiseovereenkomst, goodwillvergoeding en non-concurrentie
17.45 Afsluiting

Sprekers

  • Mr. drs. J.H.M. Spanjaard

    Advocaat facily LAW advocatuur. Honorair universitair docent aan de Universiteit Utrecht. Redacteur van het vaktijdschrift Contracteren. Vast medewerker van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en Handelspraktijken en bewerker van de toonaangevende Groene Serie Verbintenissenrecht (de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek over de Dienstenrichtlijn) en Sdu Commentaar Burgerlijk Procesrecht (de internationale regeling over de bevoegdheid van rechters)

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling