KiesUwCursus
€ 1.055,00 (excl. btw)
Home Cursussen Focus op assessment (2-daagse)

Focus op assessment (2-daagse)

Om actief te kunnen zijn in de verwijzingsvoorziening (rechtbanken en gerechtshoven) en gebruik te kunnen maken van toevoegingen (Raad van de Rechtsbijstand) is ingeschreven zijn als MfN Registermediator één van de vereisten.
Verder wordt het zijn van MfN Registermediator in toenemende mate geëist om in aanmerking te komen voor mediations via overheidsinstanties, landelijke netwerken en grote opdrachtgevers.

Voor deelnemers die de training willen volgen in het kader van de Permanente Educatie van het MfN is de training een verdere verdieping en toetssteen van de opgebouwde ervaring en kwaliteitseisen.

Live assessment
Deze 2-daagse vaardigheidstraining is een intensieve, puur op het assessment gerichte training, ontwikkeld voor mediators, die een MfN -erkende opleiding hebben gevolgd en als MfN Registermediator willen praktiseren. Doel is om de mediationvaardigheden zodanig te verdiepen en te versterken, dat een beginnend mediator met zelfvertrouwen het live-assessment kan gaan doen.

Video assessment
Ook degenen die een video-assessment willen doen kunnen van de training profijt hebben omdat hun video immers wordt beoordeeld als een opname van een live-assessment. De training is evenwel niet specifiek gericht op het doen van een video-assessment gezien de bijkomende technische en praktische aspecten daarvan. In deze training ontbreekt daarvoor de tijd. Wel kan Merlijn buiten deze training om assisteren bij de video-opnamen. Bij de training staan centraal de beoordelingscriteria die het MfN heeft onderscheiden voor het assessment. Van de deelnemers wordt ook thuiswerkzaamheid verwacht.

Advies na afloop van de training
Na afloop van de training (2e dag of op afspraak binnen 1 week daarna) krijgt iedere deelnemer concrete, mondelinge feedback of hij/zij gereed is voor het assessment, dan wel op welke punten hij/zij nog nadere oefening behoeft.

Te behalen resultaten

 1. Je kent de criteria voor het live assessment
 2. Je bent voldoende voorbereid om het assessment succesvol af te leggen c.q. je hebt concrete feedback gekregen op welke aspecten je nog nader moet oefenen.

“Veel kunnen trainen en veel tips gekregen. Trainer was een prettig mens, stond erg open voor onze wensen. Duidelijke manier van feedback geven. Veel van geleerd. Was goed en nuttig. De laatste dag had van mij iets eerder mogen stoppen, qua concentratie.”

Programma

Data:

 • 16 jan 2020, 06 feb 2020
 • 21 feb 2020, 19 mrt 2020
 • 09 apr 2020, 27 mei 2020
 • 09 jun 2020, 23 jun 2020
 • 13 aug 2020, 09 sep 2020
 • 14 okt 2020, 05 nov 2020
 • 09 dec 2020, 19 jan 2021

Sprekers

 • heer M.R. Veermans

  Mark Veermans is specialist op het gebied van ervarend en ontdekkend leren. Sinds 1995 faciliteert hij als zelfstandig ondernemer tal van organisaties in leerprocessen op individueel, team- en teamoverstijgend niveau. Als teamcoach is hij moderator van veranderprocessen. Als trainer verzorgt hij trainingen op specifieke gebieden zoals conflicthantering, oplossingsgericht werken en mediation.

 • heer mr E. Krens

  Erwin Krens (1966) heeft als trainer gewerkt bij de Rijksuniversiteit Leiden en is als extern adviseur verbonden geweest aan de gemeente Amsterdam. Vervolgens is hij van 1996 tot 2006 werkzaam geweest als advocaat. Daarnaast is hij vanaf 1998 werkzaam geweest voor de Merlijn Groep als directeur van de productgroep Mediation.

 • mevrouw mr J.R.C. Lesage-den Hollander

  Mr. Roelfina Lesage - den Hollander heeft na het atheneum (HBO)-opleidingen gevolgd in management, salarisadministratie en personeelszaken. Vervolgens heeft zij aan de Open Universiteit de studie Nederlands Recht gevolgd en afgerond. Zij heeft sinds 1996 een brede werkervaring op verschillende vlakken opgedaan, ook in het buitenland.

Reviews over cursussen van Merlijn groep

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling