KiesUwCursus
Home Cursussen Fiscale aspecten van ondernemen vanuit de eigen woning

Fiscale aspecten van ondernemen vanuit de eigen woning

Vrijwel iedere ondernemer beschikt over een werkruimte. De kosten die hieraan zijn verbonden zijn zakelijk, maar werkt de ondernemer vanuit huis dan zijn de kosten toch lang niet altijd (volledig) aftrekbaar. Welke factoren zijn daarbij bepalend? Welke keuzemogelijkheden heeft de ondernemer?

Aan de hand van diverse casussen gaan we in op de fiscale consequenties van de verschillende keuzes die de ondernemer kan maken. Onder meer de vermogensetikettering, het onderscheid tussen zakelijke versus privékosten, de beperking van de aftrek van zakelijke kosten, de eigenwoningregeling, de forfaitaire regeling van art. 3. 19 Wet IB 2001 en de TBS-regeling zijn van belang en komen aan de orde. Het accent ligt daarbij  op de inkomstenbelasting.

Programma

14.30 uur Ontvangst met koffie en thee

15.00 uur Programma

  • Diverse casusposities waarbij de bepaling van zakelijke kosten en de aftrekbeperking van de werkruimte aan bod komen.
    Hierbij gaan we tevens in op de samenhangende aspecten van de vermogensetikettering, de tbs-regeling, de eigenwoningregeling en de forfaitaire regeling voor onttrekkingen van zakelijk geëtiketteerde woningen

17.30 uur Maaltijd

18.15 uur Vervolg programma

  • Vervolg casusbehandeling
  • Korte bespreking LB, Vpb en OB aspecten

20.00 uur Einde programma

Sprekers

  • Mr. Arend Jan van Lint

    Zelfstandig fiscaal docent en auteur. Plaatsvervangend raadsheer Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Werkzaam geweest bij de Belastingdienst, PwC en Nexia Nederland (voor beide organisaties als directeur van het vaktechnisch bureau)

Editie(s)

Reviews over cursussen van Fiscaal Vanmorgen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling