KiesUwCursus
€ 635,00 vrijgesteld van btw
Home Cursussen Financiële herstructurering

Financiële herstructurering

Voorkom veelgemaakte fouten bij financiële herstructureringen

Deze dagen zijn financiële herstructureringen schering en inslag. Bedrijven kunnen niet voldoen aan de afspraken die zij in het verleden hebben gemaakt met hun kapitaalverschaffers. Zij worden hierdoor gedwongen om met huidige (en nieuwe) kapitaalverschaffers om de tafel te zitten om nieuwe afspraken te maken. In een dergelijk proces spelen verschillende belangen een rol; de belangen van de onderneming, het management, de aandeelhouders en de vreemd vermogen verschaffers die op hun beurt ook opgedeeld kunnen zijn in verscheidene belanghebbenden. Hierdoor is een herstructureringsproces intensief en voor buitenstaanders vaak onoverzichtelijk.

In deze cursus wordt de sluier van financiële herstructureringen opgelicht. De docenten staan o.a. stil bij de volgende onderwerpen: oorzaak van verval, overzicht stakeholders, financiële prognose en scenario’s, opbouw huidige kapitaalstructuur, huidige leningsdocumentatie, opbouw voorgestelde kapitaalstructuur en invulling nieuwe voorwaarden. Daarnaast behandelen zij cases waarin ‘Debt Buy Back’ en ‘Fresh Equity’ met u worden doorgenomen.

Na afloop van de cursus:

 • heeft u inzicht in de opbouw van de kapitaalstructuur van een onderneming;
 • weet u de belangrijkste voorwaarden van de financieringslagen;
 • kunt u de financiële prognoses koppelen aan de leningsvoorwaarden;
 • begrijpt u wat de consequenties zijn van defaults;
 • kent u de zekerhedenstructuur behorende bij de leningen.

Enige financieel economische voorkennis is gewenst.

Programma

09.00 – 09.30 uur Ontvangst en tekenen presentielijst
09.30 – 12.45 uur Cursus
12.45 – 13.45 uur Lunch
13.45 – 17.00 uur Cursus
Korte koffie-/theepauzes om 11.00 uur en 15.15 uur.

Sprekers

 • Mr. J.T. Jol

  Hij is voormalig advocaat (bij onder andere De Brauw) en general counsel/hoofd legal NIBC Bank. Sedert 2008 is hij werkzaam als zelfstandig jurist onder de naam: "Legal Houdinï". Hij is vooral betrokken als jurist voor financiële instellingen bij (financiële) herstructureringen van ondernemingen en bij faillissementen.

 • Drs. P.C. van Prooijen RV

  Pieter Christiaan van Prooijen heeft jarenlange ervaring op het gebied van kapitaal (her)structureringen. Hij was onderdeel van het bijzonder beheer team van de Fortis / ABN dat zich richtte op de grootste cliënten van de bank. In die hoedanigheid heeft hij grote internationale kapitaal (her)structureringen bewerkstelligd, maar ook een aantal MKB (her)structureringen.

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling