KiesUwCursus
Home Cursussen FG / DPO training: FG en privacywetgeving

FG / DPO training: FG en privacywetgeving

Na het welkomstwoord en een korte introductie starten we met de dagtraining ‘Basis privacywetgeving (AVG)’. Omgang met persoonsgegevens en meer algemeen privacy is hét speerpunt van de komende jaren voor het bedrijfsleven en de overheid. De FG moet dan ook een grondige kennis bezitten van dit onderwerp. In deze dagtraining wordt de AVG op hoofdlijnen uitgewerkt om zo voor u als FG het kader voor een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens te kunnen realiseren. Aan de hand van een casus wordt de opgedane theorie in de praktijk gebracht.

Na deze training weet u onder meer:

 • Wat de basisbegrippen en basisprincipes in privacywetgeving zijn en wat deze inhouden
 • Wat de verschillende (privacy)rollen in een organisatie zijn en welke rechten en plichten uit deze rollen voortvloeien
 • Welke zes grondslagen de AVG kent voor het verwerken van persoonsgegevens
 • Welke rechten betrokkenen hebben onder de AVG
 • Wat de principes ‘privacy by design’ en ‘privacy by default’ inhouden
 • Hoe de handhaving en toezicht op de AVG in Nederland is geregeld

Deze trainingsdag is onderdeel van de specialisatieopleiding tot FG.

Programma

Start 9:30 u

Eind 17:00 u

Sprekers

 • Carla Knoope

  Carla Knoope werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en maakt deel uit van ICTRecht Detachering. Carla is gespecialiseerd in de implementatie van privacywetgeving bij organisaties en het vervullen van de rol van functionaris gegevensbescherming. Met haar detacheringsopdrachten heeft zij o.a. ervaring opgedaan bij een financiële instelling, zorginstelling en in de auto-industrie.

 • Jorden Bailey

  Jorden Bailey werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht, en maakt onderdeel uit van het privacyteam. Binnen ICTRecht houdt Jorden zich voornamelijk bezig met juridische vraagstukken en het geven van praktische adviezen op het gebied van privacy. Ook is Jorden bij uitstek thuis in het adviseren over de inzet van biometrische technologieën, zoals gezichtsherkenning.

Editie(s)

Reviews over cursussen van ICTRecht

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling