console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Excessief lenen bij de eigen B.V.

Excessief lenen bij de eigen B.V.

Info

Op 1 januari 2023 wordt een nieuwe maatregel in box 2 in de inkomstenbelasting van kracht die veel dga’s zal raken: het excessief lenen bij de eigen BV. Bedraagt de schuld van de dga aan zijn BV(’s), waarin hij een aanmerkelijk belang heeft, meer dan €500.000, dan wordt het meerdere bij hem belast als een fictief regulier voordeel in box 2 tegen het dan geldende ab-tarief van 26,9%. Ook de kinderen van de dga worden door deze maatregel getroffen, als zij meer dan €500.000 lenen van de BV van hun vader. Eigenwoningschulden blijven erbuiten, die kunnen dus ongelimiteerd geleend worden van de eigen BV. Het conceptwetsvoorstel is in het voorjaar van 2019 geconsulteerd. Het definitieve wetsvoorstel stond gepland voor maart 2020.

Tijdens de cursus komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Fictief regulier voordeel en maximumbedrag
  • Uitzondering voor eigenwoningschuld
  • Dubbele belastingheffing; vervreemdingskorting
  • Regeling voor partners en bloed- en aanverwanten in rechte lijn
  • Samenloop met converserende aanslag en belastingverdragen

*Wij zijn van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimum voorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-reglement van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en voor het vermelde aantal uren kan worden ingebracht voor de PE-verplichting van NOB-leden.
** Wij zijn van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimum voorwaarden voor onderwijs als gesteld in artikel 4.4, vierde lid, van de Verordening op de advocatuur (Voda) en zich kwalificeert voor het vermelde aantal opleidingspunten voor het onderhouden van de vakbekwaamheid.

Programma"

Programma

Datum en tijd: donderdag 2 september 2021, van 16:00 tot 20:30 uur.
Het dinerbuffet en parkeerkosten zijn in de prijs inbegrepen.
Persoon

Sprekers

  • Prof. dr. E.J.W. Heithuis

    Sinds 2011 is hij hoogleraar fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn wetenschappelijke werk is de heer Heithuis altijd werkzaam geweest in de belastingadviespraktijk.Hij is tot slot hoofdredacteur van Vakstudie Nieuws, TaxVisions en het Tijdschrift Familiebedrijven, annotator in Beslissingen in belastingzaken Nederlandse Belastingrechtspraak (BNB) en vaste medewerker van het Weekblad fiscaal recht.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Ammerlaan Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling