KiesUwCursus
Home Cursussen Inleiding erfrecht en bijzondere testamentsvormen

Inleiding erfrecht en bijzondere testamentsvormen

In de praktijk krijgt de advocatuur steeds vaker te maken met zaken waarin het erfrecht een rol speelt; zij het dat er ruzie is tussen erfgenamen, zij het dat het erfrecht slechts zijdelings een rol speelt maar het toch handig is om een testament te kunnen lezen en op z’n merites te kunnen beoordelen.
 
In deze cursus van zes uren leert u de basis van het huidige erfrecht (erfrecht bij versterf; wettelijke verdeling; erfstellingen, legaten en lasten). Ook de gevolgen van een aanvaarding (al dan niet beneficiair) en verwerping komen aan de orde. Daarnaast wordt een aantal fenomenen besproken die u in testamenten kunt aantreffen. Te denken valt aan een executeursbenoeming, een testamentair bewind of een tweetrapsmaking. Ook wordt kort ingegaan op de basis van de ouderlijke boedelverdeling uit het oude recht nu er dezer dagen veel nalatenschappen openvallen waarover in een testament naar oud recht is beschikt.
 
Aan het einde van de dag heeft u een inzicht in de basis van het huidige erfrecht bij versterf en het testamentaire erfrecht. U begrijpt waarom bepaalde clausules in een testament zijn opgenomen en u kunt uw cliënten hieromtrent adviseren.
 
Mocht u daarna behoefte hebben aan een verdieping van deze materie, dan horen wij dat graag. Dan kan worden overwogen of nog een verdiepingscursus wordt georganiseerd.

Doelgroep
Advocaten en andere professionals in het erfrecht

Programma

Datum en tijd:

Dinsdag 17 november 2020 van 10.00 – 17.15 uur (inloop vanaf 09.30 uur)

 

Sprekers

  • prof. Dr. B.E. Reinhartz

    Hoogleraar personen- en familierecht, in het bijzonder het familievermogensrecht aan de UvA.

Editie(s)

  • di 17 nov 2020
  • Koninklijke Industrieele Groote Club
  • Dam 27
  • 1012 JS
  • Amsterdam
Plan route

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling