KiesUwCursus
Home Cursussen Erfrecht (e-learning)

Erfrecht (e-learning)

Erfrecht is een rechtsgebied dat het afgelopen decennium een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Men procedeert meer dan ooit over nalatenschappen. Als oorzaken hiervan worden veelal genoemd de toegenomen vermogens van met name de generatie babyboomers en de samengestelde gezinnen die vaak zijn ontstaan doordat dit de eerste generatie was die eenvoudiger van echt kon scheiden. Dat maakt het erfrecht, op het snijvlak van emotionele en financiële belangen, bij uitstek een conflictgebied. Het belang van kennis op dit terrein kan dan ook niet worden overschat.

Verdeeld over twee blokken belicht deze nascholing een aantal belangrijke aspecten van het erfrecht:

  • Blok A Erfrecht bij versterf, wettelijke verdeling en wilsrechten
  • Blok B Testamentair erfrecht, vereffening en afwikkeling

De belangrijke leerstukken van de legitieme en de andere wettelijke rechten, de fiscale aspecten en de Successiewet alsmede de internationaal privaatrechtelijke aspecten vallen buiten de reikwijdte van deze nascholing. Voor de behandeling van de legitieme, zie: mr. dr. Eric Ebben† en mr. Mathieu Schipper (bew.), JurisDidact, De legitieme.

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

  • hebt u inzicht in wetgeving en jurisprudentie inzake versterferfrecht, testamentair erfrecht en de afwikkeling van nalatenschappen;
  • hebt u inzicht in de wetgeving en jurisprudentie betreffende de vereffening van nalatenschappen, zowel na beneficiaire aanvaarding als na benoeming van een vereffenaar door de rechtbank;
  • bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreffende de wettelijke verdeling, de executele en het testamentaire bewind.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt altijd gebruikmaken van de online omgeving (cursussen worden actueel gehouden).

Docent(en)

  • Mr. Mathieu Schipper

    Mr. Mathieu Schipper is advocaat en partner bij Schipper en Lof advocaten. Hij adviseert en procedeert in erfrechtelijke kwesties. Daarnaast treedt Mathieu Schipper regelmatig op als docent erfrecht. Zijn achtergrond als advocaat stelt hem in staat de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk. Ook publiceert hij over het erfrecht.

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling