KiesUwCursus
Home Cursussen Webinar Erfgrensgeschillen

Webinar Erfgrensgeschillen

Voorkom fouten rondom erfdienstbaarheden

Erfdienstbaarheden vormen voor de praktijk vaak een lastig onderwerp. U krijgt te maken met vragen als: wat is precies overgedragen of hoe ver strekt het beperkte recht zich uit? Verder houden veel juristen houden vast aan het idee dat een erfdienstbaarheid bijna nooit door verjaring verkregen kan worden. In de literatuur wordt echter op basis van een arrest van de Hoge Raad uit 2015 betoogd dat erfdienstbaarheden door verjaring makkelijker kunnen worden verkregen dan eerder gedacht. In dit webinar gaat de docent op al deze onderwerpen in.

Ook bespreekt ze aan de hand van praktijkcasus veelgemaakte fouten. Verschillende uitlegmaatstaven worden namelijk vaak verkeerd toegepast of men ziet over het hoofd dat er mogelijk een probleem is met de vestiging van de erfdienstbaarheid. Onvoldoende begrip van het samenspel tussen het vaststellen van de inhoud, de verlegging en de wijziging bij erfdienstbaarheden zorgt in de praktijk ook voor fouten.

Na afloop van dit webinar kunt u beoordelen in hoeverre de eigendom is overgegaan en of de erfdienstbaarheid daadwerkelijk is gevestigd. Ook kunt u de regels over de inhoud en wijziging van erfdienstbaarheden toepassen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Levering, vestiging en uitleg van erfdienstbaarheden
  • Het vaststellen van de inhoud, de verlegging, wijziging en opheffing van erfdienstbaarheden
  • Verkrijging door verjaring

Programma

Datum en tijd: 29 maart 2022 van 13.00 uur tot 15.15 uur 

Of na 29 maart 2022 op een zelfgekozen moment

U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer een uur na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Deelname aan webinar 

Wij schrijven u in via de website van CPO en maken een account voor u aan. Vervolgens ontvangt u een separaat bericht van CPO met een activatielink voor de registratie. Wanneer u op deze link klikt, kunt u een wachtwoord aanmaken en is uw inschrijving voltooid. U kunt het webinar bekijken, wanneer u wilt, vanaf de datum dat deze beschikbaar is.

Indien u al een account heeft, omdat u al eerder een webinar van CPO heeft gevolgd, krijgt u van ons een mail met een link naar het webinar. Hierna hoeft u slechts op de rode button ‘Bekijk het webinar’ of ‘Aanmelden voor dit webinar’ te klikken en kunt u inloggen met uw inloggegevens. In het geval dat u uw inloggegevens niet meer weet, kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Sprekers

  • Mr. dr. Valérie Tweehuysen

    Universitair hoofddocent vaksectie Burgerlijk Recht

Editie(s)

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling