console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 302,50 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Enneagram Basismodule

Enneagram Basismodule

Info

Ontdek de kracht van het Enneagram

Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? Het Enneagram is een krachtig model wat snel inzicht in talenten, eigenschappen en valkuilen van jezelf én anderen geeft. 

✔ Persoonlijke ontwikkeling ✔ Krachtig persoonlijkheidsmodel ✔ Professionele communicatie

Vaak genoeg gaan gesprekken niet zoals je van tevoren had verwacht, waar je op had ingezet of leidt het niet tot de uitkomst die je voor ogen had. Bij de ene vraag ontstaat er meteen actie, terwijl er bij een soortgelijke vraag van een ander weerstand kan ontstaan. Waar ligt dit speelveld? Hoe kan het komen dat de één heel emotioneel reageert, om de hete brij heen blijft draaien, terwijl de ander al zoveel oplossingen heeft aangedragen?

Gelukkig kun je deze communicatie en patronen effectiever begeleiden en laten verlopen. Conflicten ontstaan tussen mensen daar waar ze elkaar niet meer “verstaan”. Mensen willen elkaar niet meer begrijpen. Achter ieder gedrag zit een strategie. En dat is dus precies waar we naartoe moeten.

Inzichten in je eigen strategieën zorgt ervoor dat je jouw eigen kwaliteit sterker kunt benutten en je jouw eigen valkuilen sneller herkent. Daarbij zorgen deze inzichten er ook voor dat je hierop kan inspelen zodra je dit bij de ander signaleert.

Het Enneagram

Het Enneagram is een persoonlijkheidsmodel, gebaseerd op negen typen. Dit krachtige, psychologische systeem geeft inzicht in de achterliggende strategieën van onszelf en van anderen. Er wordt altijd gehandeld vanuit een eigen mechanisme, juist vóórdat het gedrag zichtbaar wordt.

Het biedt de mogelijkheid om te ontdekken welke strategie bij jou hoort en vanuit welk mechanisme jij functioneert. Dit levert een effectievere, betere en ook leukere samenwerking op, zakelijk en privé. Want om tot verbetering van de resultaten te komen, is het noodzakelijk elkaar eerst goed te begrijpen.

Daarnaast geeft het Enneagram praktische inzichten in ieders kwaliteiten en valkuilen, inzichten in de mentale- en emotionele drijfveren en juist ook de schakel biedt tussen jouw eigen type en die van anderen om jou heen. Het biedt handvatten waarmee je effectiever kan communiceren, bewuster kan leidinggeven en betere resultaten kan boeken.

De theorie

De theorie van het Enneagram maakt duidelijk dat één van de negen typen het meest op jou van toepassing is. Elk type heeft een eigen specifieke strategie die tot succes leidt, en juist ook overtuigingen met zich meebrengt. Inzicht in je eigen type helpt je jouw eigen drijfveren beter te begrijpen en zorgt ervoor dat je doelstellingen ook makkelijker behaald.

Deze training biedt zowel het theoretische kader als de praktische aanpak. De inzichten vanuit het model kan je levenslang inzetten voor jouw eigen communicatie, verbinding en begrip. Echt inzicht in je eigen handelen, én in dat van anderen.

Trainers

Erik Baijens en Marjon de Vroomen onderschrijven de waarde en de kracht van het Enneagram en met name de praktische toepasbaarheid hiervan. Hun trainingen kenmerken zich door een enthousiaste, prettige en effectieve aanpak. De training is gericht op directe toepassing in je eigen leven, zowel zakelijk als privé. Ze werken met humor in een ontspannen sfeer.

“Super leuke en leerzame dagen! Veel informatie in twee dagen dat op het einde helemaal op zijn plek viel. Het enneagram is een interessant model wat veel perspectieven biedt zowel in het dagelijkse leven als op professioneel gebied. Marjon en Erik zijn professionele trainers met veel kennis van zaken die tegelijkertijd staan voor het creëren van een goede sfeer binnen de groep! Ik zou deze training aan iedereen aanraden.” 

Lees hieronder welke inhoud tijdens de cursus aan bod komt!

Programma"

Programma

Datum en tijd: 17 en 18 februari 2020, van 9:30-16:30 uur

Onderwerpen

 • Achtergrond en basiskennis van het Enneagram model;
 • De negen types;
 • Hoofd, hart en buik types;
 • Taalpatronen;
 • Onbewuste drijfveren en overtuigingen;
 • Polariteiten;
 • De vicieuze cirkel van vermijding en verdediging.

Na de training

 • Weet je wat jouw persoonlijke strategie is;
 • Kun je in de praktijk aan de slag met het Enneagram;
 • Weet je hoe het model theoretisch in elkaar zit;
 • Weet je hoe je het model kunt inzetten in de praktijk.

Persoon

Sprekers

 • Erik Baijens

  bevlogen en ervaren trainer, MFP-financieel planner (hij is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ICR-Coach, MfN registermediator/familiemediator, ADR registermediator en ADR-mentor.

 • Marjon van Vroomen

  ondernemer in hart en nieren. Ondernemer en ondernemend zijn, is de rode draad in haar leven.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van AMV Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling