KiesUwCursus
Home Cursussen Engels recht voor de handelspraktijk

Engels recht voor de handelspraktijk

Wat weet u nu echt van het Engelse recht? Onderschat de verschillen met het Nederlandse recht niet. Hierdoor zijn de methodiek en terminologie in contracten naar Engels recht fundamenteel anders. Het is goed hier iets van te weten, zodat u bedacht bent op eventuele valkuilen, de juiste keuzes kunt maken en daar waar nodig de zaak goed voorbereid uit handen kunt geven en kunt blijven volgen. Na Brexit is dit alleen maar belangrijker geworden.

De docent is als Nederlands advocaat en Engels solicitor in de praktijk werkzaam voor Nederlandse bedrijven, die zakendoen in Engeland. Dit leidt tot een unieke behandeling van de onderwerpen. De cursus is namelijk niet beperkt tot het Engelse recht. De docent maakt regelmatig een vergelijking met het Nederlandse recht, staat stil bij het relevante Nederlandse en Engelse internationaal privaatrecht en schets de gevolgen van Brexit voor de te behandelen onderwerpen.

De cursus behandelt de volgende onderwerpen:

Inleiding: Belang van het Engelse recht voor de Nederlandse handelspraktijk en een aantal belangrijke uitgangspunten van het Engelse recht.

Brexit: De laatste stand van zaken, raamwerk van de Brexit-regelgeving en een schets van de gevolgen voor de levering van goederen en diensten.

Engelse procesrecht: bevoegdheid, belangrijke procesregels (voor en tijdens het proces), bewijs, verjaring, voorlopige voorzieningen, procespartijen en procesvertegenwoordiging, – kosten en -financiering.

Grensoverschrijdend procederen:  het internationaal privaatrecht na Brexit vanuit het perspectief van de Nederlandse en Engelse rechter (inclusief voorlopige en bewarende maatregelen).

Contractenrecht: Voor de praktijk relevante onderwerpen en valkuilen en verschillen met het Nederlandse contractenrecht (vanaf de precontractuele fase tot aan de beëindiging van het contract).

Zekerheden:  Engelse versus Nederlandse (semi) zekerheden, de effectiviteit van die zekerheden in respectievelijk Nederland en Engeland.

De cursus wordt gegeven in het Nederlands (sommige materialen zijn in het Engels).

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen en legal counsels, die in de handelspraktijk met Engeland te maken hebben. 

Deze cursus is ook uitermate geschikt gebleken voor incompany. In dat geval wordt de opleiding in samenwerking met de opdrachtgever afgestemd op de opleidingsbehoefte en in overleg met de opdrachtgever vorm gegeven.

Niveau is verdieping.

SYLLABUS

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

REVIEWS

De docent werd voor de laatste twee cursussen door de cursisten beoordeeld met de uitmuntende cijfers 10 en 9,5!

Onze cursus werd met de volgende opmerking gewaardeerd:

  • Prima cursus. Breed qua onderwerpen, enthousiaste presentatie.
  • Zeer vriendelijk en deskundig docent.  

Programma

Cursisten hebben de gelegenheid vooraf casus of vragen aan te leveren. U kunt deze zenden naar [email protected] met vermelding van ‘Vragen Engels recht’.

09.00 – 09.30 Ontvangst
09.30 – 11.00 Inleiding, Brexit en Engels procesrecht
11.00 – 11.15 Pauze
11.15 – 12.45 Engels procesrecht (vervolg) en grensoverschrijdend procederen
12.45 – 13.30 Lunch
13.30 – 15.00 Contractenrecht
15.00 – 15.15 Pauze
15.15 – 16.45 Contractenrecht (vervolg) en (semi) zekerheden
16.45 Afsluiting

Sprekers

  • Mr. D.J. (Joost) Maassen

    Nederlands advocaat en solicitor van Engeland & Wales bij Maassen Law. Adviseert met praktijkgerichte oplossingen over Nederlands en Engels ondernemingsrecht bij grensoverschrijdende transacties, procedures en insolventiesituaties. Dit betreft zaken waarbij kennis van beide rechtsgebieden toegevoegde waarde heeft.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling