KiesUwCursus
Home Cursussen Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

Samen met MedicalPHITT verzorgen wij een live webinar over gegevensuitwisseling van medische gegevens tussen zorgaanbieders onderling. Tijdens dit interactieve webinar staan de juridische aspecten van de elektronische gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders centraal. Aan de hand van een casus vertalen we wet- en regelgeving naar de praktijk van de zorgaanbieder en de ICT-dienstverlener. Schrijf u in en neem op 5 november deel aan ons webinar.

Het uitwisselen van medische gegevens tussen zorgaanbieders kan en moet steeds vaker elektronisch al dan niet via een elektronisch uitwisselingssysteem. Bent u benieuwd welke recente ontwikkelingen er spelen op het gebied van elektronische gegevensuitwisseling in de zorg en welke overeenkomsten u het beste kunt sluiten bij leveren en gebruiken van een elektronisch uitwisselingsysteem? 

In samenwerking met Robert Braes, consultant bij MedicalPHIT, geven we in het eerste uur een overzicht van de wet- en regelgeving die geldt bij elektronische gegevensuitwisseling van medische gegevens. In het tweede uur gaat u de theorie direct toepassen op een praktijkcasus. We gaan in op de technische en organisatorische aspecten van gegevensuitwisseling en welke wettelijke verplichtingen hieraan ten grondslag liggen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van bepaalde standaarden in de zorg, het nemen van bepaalde (beveiligings)maatregelen en het voldoen aan de verplichtingen op grond van algemene privacywetgeving. 

MedicalPHIT is de expert op het gebied van gegevensuitwisseling en zijn betrokken bij het opstellen van standaarden voor gegevensuitwisseling. Via hun eigen PHIT Academy verzorgen zij cursussen en congressen. Een perfecte partner om de handen mee ineen te slaan en een praktische webinar over gegevensuitwisseling te organiseren!

Programma

Datum en tijd: 5 november 2020, van 12:00 tot 14:00.

Sprekers

  • Sari Jansen

    Sari Jansen werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Zij adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Ze is gespecialiseerd in de specifieke juridische uitdagingen van zorginstellingen in de cloud. In dit kader houdt zij zich ook bezig met complexe vraagstukken op het gebied van privacy. Voor haar carrière bij ICTRecht heeft Sari ervaring opgedaan in de advocatuur en naast haar dagelijkse werkzaamheden in de juridische praktijk is zij geïnteresseerd in de ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

  • Tessa van Schijndel

    Tessa van Schijndel werkt als juridisch adviseur binnen het cloudteam. In deze functie adviseert zij clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloudcomputing. Daarbij is ze gespecialiseerd in de specifieke juridische uitdagingen van zorginstellingen in de cloud. In dit kader houdt zij zich ook bezig met complexe vraagstukken op het gebied van privacy. Voor haar carrière bij ICTRecht heeft Tessa gewerkt als bedrijfsjurist bij een IT-consultancybedrijf, waar zij zich voornamelijk bezighield met IT-contracten. Verder heeft zij de nodige kennis opgedaan op het gebied van cloudcomputing en privacyregelgeving, en is zij geïnteresseerd in de ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

  • Robert Braes

    Consultant bij MedicalPHIT

Editie(s)

Reviews over cursussen van ICTRecht

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling