console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Eindejaarsactualiteiten 2019

Eindejaarsactualiteiten 2019

Info

Ondernemers én particulieren zijn tegen het einde van het kalenderjaar altijd druk met fiscale zaken. Zij willen nog snel maatregelen nemen om de belastingdruk over het lopende jaar – in de zaak én in privé – te beperken, en om goed voorbereid op nieuwe fiscale regelingen het nieuwe jaar in te gaan. Na deze cursus beschikt u over de benodigde kennis om uw relaties daarover adequaat te adviseren.

Deze eindejaarcursus biedt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf én hun adviseurs een scala aan mogelijkheden voor belastingbesparing. Mr. Hans Zwagemaker stelt de meest profijtelijke tips centraal en voorziet deze van een praktische toelichting. Na het volgen van deze cursus kunt u de vele eindejaarstips direct toepassen, voor uw relaties en/of voor u zelf, in de zaak of privé.

O.a. de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Eigen woning
 • Inspelen op het verlaagde VPB-tarief: kosten naar voren, winst naar achter
 • Earnings-stripping te vermijden?
 • Pensioen in eigen beheer (PEB)
 • Beleggen: liever in de BV dan in box 3
 • Verhoging AB-tarief: dividend is troef!
 • Problemen met de rekening-courant van de DGA bij de BV
 • Het nieuwe huwelijksvermogensrecht: de beperkte gemeenschap van goederen
 • De verdeling van vermogen bij gehuwden
 • Belastingplan 2020

De onderwerpen zijn afhankelijk van de actualiteiten en kunnen derhalve nog wijzigen.

Programma"

Programma

Donderdag 21 november
16:00 – 20:30 uur

De genoemde cursusprijs in incl. dinerbuffet en gratis parkeren

Persoon

Sprekers

 • Mr. J. Zwagemaker

  De heer mr. J. (Hans) Zwagemaker is als zelfstandig gevestigd fiscalist werkzaam bij J. Zwagemaker Belastingadviseur B.V. te Hilversum. Tot 2010 was hij als partner verbonden aan het Vaktechnisch Bureau van BDO Accountants & Belastingadviseurs BV. Binnen BDO heeft hij vele jaren leiding gegeven aan het bureau Vaktechniek Fiscaal, met als taak het geven van second opinions, het structureren van fiscale adviesproducten en het verzorgen van vaktechnisch overleg en interne opleidingen. Ook treedt hij veelvuldig op als docent en inleider voor diverse beroepsorganisaties voor fiscalisten en accountants. Hans Zwagemaker publiceert regelmatig en is hoofdredacteur van de digitale fiscale nieuwsbrief www.belastingbelangen.nl. Tevens is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s Gravenhage en lid van de Vakgroep Belastingen van de NBA.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Ammerlaan Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling