KiesUwCursus
Home Cursussen EFT skills for echtscheidingmediators

EFT skills for echtscheidingmediators

Het model van EFT (Emotionally Focused Therapy) is een krachtig middel om (partner)relaties te verbeteren. Scheidingsmediators die EFT toepassen in hun praktijk, ervaren dat echtscheidingen soepeler afgerond worden, door explicieter aandacht te besteden aan de emotionele aspecten van een scheiding. Het vermindert de negatieve interactiepatronen en zorgt voor meer wederzijds begrip. Er ontstaat zo voor betrokkenen meer emotionele ruimte om een nieuwe start te maken en een stevige verbinding te vinden als ouders na de scheiding.In samenwerking met de Stichting EFT-Nederland organiseren wij de ééndaagse training EFT skills voor Mediators. Het model van EFT (Emotionally Focused Therapy) is een krachtig middel om (partner)relaties te verbeteren. In de therapie vormen zowel de emoties en hechting basis als middel.

Wat kun je verwachten van de training?
Een praktische interactieve dag waarin de basis van het model wordt uitgelegd, en er ook geoefend gaat worden met specifieke vaardigheden welke goed in te passen zijn in de mediation gesprekken.

Wat is EFT?
Emotionally Focused Therapy is een vorm van partner-relatietherapie of gezinstherapie waarin emoties en hechting zowel de basis als het middel in de therapie vormen. Emoties worden hierbij niet gezien als irrationeel, maar zijn juist vanuit de hechtingstheorie goed te plaatsen als een (soms wanhopig) gevecht voor behoud van de verbinding. Vanuit dit perspectief zijn er verschillende negatieve interactiepatronen te herkennen tussen mensen.

Het model dat deze cyclus beschrijft blijkt een heel praktisch en veelal verhelderend instrument te zijn, waar op verschillende manieren en in diverse contexten mee gewerkt kan worden. Juist tijdens een mediation waar de emoties hoog op kunnen lopen, kan herkenning en het inzichtelijk maken van deze patronen een belangrijke bijdrage leveren aan de-escalatie. Erkenning geven aan de dieper gelegen wezenlijke hechtingsbehoeften kan voor beide partijen meer rust en ruimte brengen.

Programma

09.30 – 10.00    Ontvangst met koffie en thee

10.00 – 12.00     Deel I EFT: De basis

12.00 – 12.30     Lunchpauze

12.30 – 14.30     Deel II   EFT: Specifieke vaardigheden en voorbeeldgesprek

14.30 – 14.45     Pauze

14.45 – 17.00     Deel III EFT en mediation

Sprekers

  • Desiree van den Broek

    Mediator en trainer

  • Karin Wagenaar

    EFT therapeut, psychotherapeut en systeemtherapeut

Editie(s)

Reviews over cursussen van Result Mediation

Wat vonden uw vakgenoten?

Valentijn Vietor

Al met al een zeer goede ervaring. Een kwalitatief hoogwaardige opleiding met ervaren docenten. Van deze docenten krijg je ook veel persoonlijke aandacht en 1 op 1 feedback. Daarnaast is het erg prettig verblijven in Putten. Ik raad dan ook iedereen deze opleiding ten zeerste aan!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling