KiesUwCursus
Home Cursussen Echtscheidingsprocesrecht (e-learning)

Echtscheidingsprocesrecht (e-learning)

Deze cursus is herzien per oktober 2023 (incl. jurisprudentie)

In deze cursus staat het echtscheidingsprocesrecht centraal. De regels waarmee de praktiserende advocaat in aanraking komt worden op een heldere en praktijkgerichte manier besproken. Daarbij wordt verondersteld dat u wel enige ervaring hebt met de civielrechtelijke verzoekschriftprocedure in het algemeen. Voor de een zal het een opfriscursus zijn, voor de ander een vertrekpunt.

De cursus bestaat uit drie blokken:

  • Blok A De echtscheidingsprocedure
  • Blok B Nevenvoorzieningen
  • Blok C Voorlopige voorzieningen

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

  • kent u de ins and outs van de echtscheidingsprocedure in eerste aanleg, met inbegrip van praktische tips;
  • kent u de procesrechtelijke aspecten van de nevenvoorzieningen;
  • kent u de procesrechtelijke aspecten van de voorlopige voorzieningen, waaronder de voetangels en klemmen die te maken hebben met het limitatieve karakter van de regeling en de geldigheidsduur van voorlopige voorzieningen.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt gebruikmaken van de online omgeving zolang de cursus op de website van JurisDidact wordt vermeld (cursussen zijn actueel).

Docent(en)

  • Toine de Bie

    Mr. A.V.T. (Toine) de Bie is senior raadsheer in het team Familie- en Jeugdrecht van het gerechtshof Amsterdam en docent privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft diverse publicaties op het gebied van het familieprocesrecht op zijn naam staan en doceert familieprocesrecht bij verscheidene organisaties, waaronder de Stichting Studiecentrum Rechtspleging (SSR).

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling