KiesUwCursus
Home Cursussen E-cursus Jeugdwet

E-cursus Jeugdwet

 • Overzicht en inleiding van de Jeugdwet en vormen van jeugdhulp
 • De begrippen ouder, jeugdige en woonplaats
 • Toegang tot jeugdhulp en de aanvraagprocedure
 • Het onderzoek van het college van burgemeester en wethouders
 • De eigen mogelijkheden en het probleemoplossend vermogen van het sociaal netwerk
 • De persoonsgebonden budgetten
 • Op elk gewenst moment en in eigen tempo te volgen
 • Na afloop toets en certificaat
 • 3 studie-uren

Inleiding

Tijdens deze e-cursus Jeugdwet zal, na een algemene inleiding over het jeugdrecht en de totstandkoming van de Jeugdwet en de spelers in het veld, met name aandacht worden besteed aan de belangrijkste begrippen uit de Jeugdwet. Aan de orde komt ook het onderzoek dat het college dient uit te voeren naar aanleiding van een jeugdhulpvraag en de wat in dat kader van de ouders en het sociaal netwerk mag worden verwacht (de eigen mogelijkheden en het probleemoplossend vermogen). Verder is er aandacht voor het persoonsgebonden budget en de mogelijkheden van bezwaar en beroep.

Deze e-cursus volgt u online in uw eigen tijd en tempo. De e-cursus is een combinatie van theorie, verwijzingen naar brondocumenten en meerkeuzevragen. Het doorlopen van de gehele cursus neemt ongeveer 3 uur in beslag. De e-cursus wordt afgesloten met een eindtoets en na afloop kunt u een certificaat van deelname downloaden.

Cursisten krijgen bij deze e-cursus gratis de uitgave Wegwijs in de Jeugdwet van mr. W. Elferink twv van euro 49,95 thuis gestuurd.

Inhoud en resultaat

Na het volgen van deze e-cursus heeft u een compleet en duidelijk algemeen overzicht van de Jeugdwet en kunt u uw opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk.

Doelgroep

Deze e-cursus is bestemd voor: advocaten, medewerkers van gemeenten, jeugdhulpaanbieders, gecertificeerde instellingen en andere betrokkenen bij de Jeugdwet die een eerste overzicht willen verkrijgen van de (on)mogelijkheden van de Jeugdwet.

Programma

De e-cursus Jeugdwet kent de volgende lessen

Les 1: Algemene inleiding
Les 2: Begrippen in de Jeugdwet
Les 3: De toegang tot de jeugdhulp
Les 4: De procedure
Les 5: Het onderzoek
Les 6: De voorzieningen
Les 7: Het persoonsgebonden budget
Les 8: Bezwaar en beroep

Sprekers

 • mr. Willie Elferink

  Mr. W.M.B. Elferink heeft na 20 jaar ervaring binnen de gemeentelijk overheid in 2001 de overstap gemaakt naar de rechterlijke macht. Hij is in de rechtbanken Almelo, Overijssel en Gelderland werkzaam geweest als teamvoorzitter en bestuursrechter. Vanaf 2013 is hij werkzaam bij de rechtbank Overijssel als familie- en jeugdrechter en bestuursrechter. Daarnaast is hij auteur van het boek “Bestuursrecht in je opleiding” en “Wegwijs in de Jeugdwet”. Hij geeft diverse opleidingen, van civielrecht voor de overheid, jeugdrecht tot bestuursrecht. Van zijn hand verschenen enkele artikelen in bestuursrechtelijke vaktijdschriften.

Reviews over cursussen van Berghauser Pont Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling