KiesUwCursus
Home Cursussen Design thinking

Design thinking

Zet jij de gebruiker centraal bij het oplossen van problemen?

Volg de module Design thinking meets Law, en leer alles over dit actuele thema!
Deze module wordt aangeboden door Dialogue. 

In de module Design thinking van de TML Academy ligt de focus op cliënten en/of gebruikers van een juridische dienst of product. Je leert op allerlei onverwachte manieren naar je (nieuwe) dienstverlening (ontwerp) te kijken, vanuit diverse perspectieven en invalshoeken. Daarna komt de uitwerking, waarbij je verschillende ontwerpen (prototypen) maakt en zult testen bij je doelgroep.

In alle fasen die je doorloopt is er ruimte voor experiment, feedback, analyse, bijsturen en iets nieuws bedenken. Je schetst, creëert, test, reflecteert en herhaalt het proces. Dit circulaire proces doorloop je alleen én in de groep, en soms zelfs in samenwerking met toekomstige cliënten en/of gebruikers.

Wat levert het je op?

 • Je leert om de focus te verleggen van probleemgericht naar oplossingsgericht denken
 • Je leert de wensen en behoeften van cliënten en/of gebruikers echt kennen
 • Je werkt aan gebruiksvriendelijke praktische oplossingen

Design thinking is een manier van denken en werken waarbij je ingewikkelde problemen oplost door de gebruiker centraal te stellen. In een iteratief proces ontwikkel je producten en diensten die aansluiten op de behoeftes en ervaringen van degene voor wie ze bedoeld zijn. Met Design thinking ontsluit je je eigen innovatiekracht en ga je op een wendbare en creatieve manier werken. Klinkt dat niet als iets wat juristen doen? Laat je verbazen en ontdek hoe ook jij als legal professional verrassende en klantvriendelijke oplossingen kunt ontwikkelen die je van te voren niet had kunnen bedenken.

In de module Design thinking leer je om op creatieve wijze om te gaan met innovaties die het juridische proces of je dienstverlening beïnvloeden. Daarbij staat de mens centraal (human-centered design). Door legal information op een visuele manier te  vertalen en testen, ontwikkel je nieuwe oplossingen die echt aansluiten op wat je cliënten nodig hebben. In kleine groepen werk je stap voor stap aan gebruiksvriendelijke, praktische oplossingen. Zo ervaar je dat creativiteit geen ‘magic moment’ is maar de uitkomst van een creatief proces.

 • Ga concreet aan de slag met Design Thinking en Human-Centered Design
 • Ontwikkel klantgerichte oplossingen en producten voor jouw cliënten
 • Werk in kleine groepen van 3 tot 4 deelnemers met peer-to-peer feedback

Programma

Data en tijd:

 • Dag 1: 13 september 2023, van 09:30 – 12:45 uur
 • Dag 2: 4 oktober 2023, van 09:30 – 12:45 uur
 • Dag 3: 25 oktober 2023, van 09:30 – 12:45 uur

Sprekers

 • Rosalie van Deursen

  Rosalie van Deursen is leercoach met kennis en ervaring op het gebied van Design thinking en het gebruiksvriendelijk maken van producten en diensten. Aan verschillende hogescholen begeleidt zij internationale studenten met Design thinking tijdens hun afstudeertraject. Rosalie is opgeleid als kunst- en architectuurhistoricus. Rosalie leert mensen die gewend zijn om probleemgericht en binnen vaststaande kaders te werken, om meer vanuit oplossingen en out of the box te denken. Zij heeft een hands-on aanpak en stimuleert je in het vinden van creatieve, krachtige, korte en scherpe oplossingen.

Editie(s)

Reviews over cursussen van TML Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling