KiesUwCursus
Home Cursussen De vaststellingsovereenkomst

De vaststellingsovereenkomst

De vaststellingsovereenkomst wordt vaak gesloten en heeft een zweem van onaantastbaarheid om zich. Er is dan ook een volledige afdeling aan gewijd in het BW. Er zitten echter aan het gebruik van dit type overeenkomst vele mitsen en maren. Er komt veel techniek bij kijken om de aard van deze overeenkomst te doorgronden.

Wat opvalt is de immense hoeveelheid rechtspraak. Er gaat dus ook regelmatig wat mis. Niet alleen zijn de wetsbepalingen ondoorzichtig, de rechtspraak laat een diffuus beeld zien. En er is een diversiteit aan Hoge Raad arresten. Wetsbepalingen, rechtspraak en HR arresten worden alle besproken door docent Edwin van Wechem in de cursus ‘De Vaststellingsovereenkomst’.

Tijdens de cursus wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van de deze overeenkomst bij de beëindiging van arbeidsrelaties en bij echtscheidingsconvenanten. Ook heeft de Belastingdienst nieuwe modellen in gebruik.

Kortom een scala aan relevante inzichten. De docent denkt ook met de cursisten mee over mogelijke tekst suggesties.

Doelgroep

Advocaten die het burgerlijk recht beoefenen, rechtsbijstandjuristen, civielrechtelijke juristen van bedrijven en andere academisch geschoolde juristen

Programma

Datum en tijd: woensdag 21 december 2022, van 09.30 – 12.45 uur (inloop vanaf 09.00 uur)

Sprekers

  • prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem

    Hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Editie(s)

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling