KiesUwCursus
€ 325,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen De nieuwe Europese Verordeningen inzake internationaal huwelijks- en partnerschapsvermogensrecht

De nieuwe Europese Verordeningen inzake internationaal huwelijks- en partnerschapsvermogensrecht

In deze cursus wordt ingegaan op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het internationaal huwelijksvermogensrecht en het internationaal privaatrecht ten aanzien van de vermogensrechtelijke gevolgen van geregistreerd partnerschap. Het internationaal huwelijksvermogensrecht zorgt in de rechtspraktijk traditioneel voor veel hoofdbrekens, die worden veroorzaakt door zowel de verscheidenheid aan als complexiteit van nationale en internationale regelingen die voor toepassing in aanmerking komen. Op 29 januari 2019 is de bronnendiversiteit verder toegenomen: op deze datum zijn zowel de Verordening Huwelijksvermogensrecht als de Verordening Partnerschapsvermogensrecht van toepassing geworden. Deze Verordeningen gelden in achttien EU-lidstaten, waaronder Nederland, en bevatten regels inzake het toepasselijk recht, de internationale bevoegdheid en erkenning en tenuitvoerlegging.

Onderwerpen die behandeld zullen worden
In de cursus staan de veranderingen centraal die de twee nieuwe Verordeningen met zich meebrengen voor de praktijk. Er wordt uitgebreid ingegaan op de verschillen tussen de nieuwe en de oude conflictregels op het gebied van het internationaal huwelijksrecht, die relevant blijven voor huwelijken gesloten tot en met 29 januari 2019. Daarnaast worden de gevolgen besproken voor het vaststellen van de internationale bevoegdheid en de wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging van beslissingen die in de lidstaten die aan de Verordeningen deelnemen, zijn gegeven.

Doelgroep
Advocaten, (kandidaat-)notarissen en advocaat- en notaris-mediators en leden van de rechterlijke macht.

Programma

09.00 – 09.30     Ontvangst met koffie/thee
09.30 – 11.00     College – inleiding en stand van zaken vóór 29 januari 2019
11.00 – 11.15     Pauze
11.15 – 12.45      College – gevolgen van Verordeningen voor het vaststellen van het toepasselijk recht deel 1
12.45 – 13.45     Lunch
13.45 – 15.15     College – gevolgen van Verordeningen voor het vaststellen van het toepasselijk recht deel 2
15.15 – 15.30     Pauze
15.30 – 17.00      College – gevolgen van Verordeningen voor het vaststellen van de internationale bevoegdheid en erkenning en tenuitvoerlegging

 

Reviews over cursussen van Juridisch PAO Leiden

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling