console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 357,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen De Kunst van Harvard Onderhandelen

De Kunst van Harvard Onderhandelen

Info

Overal waar mensen zijn, kunnen verschillen in belangen ontstaan. Bijvoorbeeld op je werk als je een project wil leiden en een collega dit ook wil. In zulke situaties kunnen ergernissen en conflicten ontstaan. Je probeert de ander dan te overtuigen van jouw gelijk, maar zij gaan er net zo hard tegenin. Dan lijkt het al gauw alsof er maar twee opties bestaan: of je laat je doel varen, of je laat de situatie escaleren.

Wanneer je de kunst van het win-win onderhandelen verstaat, kun je elke onderhandeling tot een goed einde brengen zonder in te leveren op jouw eigen belangen. Daarmee is win-win onderhandelen een geweldige vaardigheid om te beheersen.

In deze training leer je de essenties van het win-win onderhandelen gebaseerd op Het Harvard Onderhandelen. Dit is een methode voor principieel onderhandelen, ontwikkeld aan de Harvard University. Inmiddels is het een wereldwijd bekende methode, gebaseerd op 4 belangrijke principes. Je kunt het Harvard onderhandelen inzetten tijdens gesprekken over loonsverhoging, op topconferenties en zelfs wanneer je een nieuwe auto gaat kopen. Erik Baijens heeft de stappen van het win-win onderhandelen vertaald naar een aantal praktische checklisten. Zo krijg je gegarandeerd resultaat.

Opbrengst

Na afloop beheers je de essenties van het onderhandelen. Je krijgt bovendien een uitgebreide handleiding mee (op papier en digitaal) om te gebruiken in jouw dagelijkse bezigheden.

“Van vechten of verzoeken naar onderhandelen”

‘Ik wil een hoger salaris maar ik zit aan het eind van mijn schaal.’ ‘Mijn man weigert de woonkamer opnieuw in te richten, dat vindt hij zonde van het geld.’ Twee voorbeelden waar je met onderhandelen goed uit kunt komen. Maar in de praktijk lukt dat vaak niet: het salarisverzoek wordt afgewezen en de partners kibbelen jarenlang over de woonkamer zonder het samen eens te worden. Wat is de crux om van een ‘gevecht’ of een verzoek naar een onderhandeling te komen?

De eerste 3 stappen: van probleem naar belangen naar opties

Veel onderhandelingen hebben succes als je stap voor stap werkt: je legt het probleem op tafel, onderzoekt de belangen en gaat dan pas naar oplossingen. Tijdens dit proces is het belangrijk goed te luisteren en zienderogen zorg te hebben voor de belangen van je gesprekspartner – zonder je eigen belangen te vergeten.

  • Zacht op de relatie, hard op de inhoud
  • Combinatie van luisteren naar de ander en staan voor je eigen belang
  • Brainstormen over opties

Overhalen tot onderhandelen: stap voor stap meenemen
Wanneer beide partijen bereid zijn om te onderhandelen en de fases kennen, is het goed te doen. Want wat doe je als de ander zijn hakken in het zand zet? Ook hier is de kunst om stap voor stap te werken en benieuwd te blijven naar de belangen van de ander. Daar voegen we twee cruciale vaardigheden aan toe. Allereerst het onthullen van je bazo: je beste alternatief zonder overeenstemming. Als je die goed gebruikt, voert dat de druk op de ander op om toch te gaan onderhandelen. Daarnaast pak je de leiding in de procedure door elke keer toestemming te vragen voor de volgende stap. Zo krijg je de ander in de ja-modus.

  • Het probleem op tafel leggen en oprecht benieuwd zijn
  • Je bazo onthullen als dat nodig is
  • Toestemming vragen voor de volgende stap
Programma"

Programma

Datum en tijd: 20 februari 2020 van 9:30 – 16:30 uur

Persoon

Sprekers

  • Erik Baijens

    bevlogen en ervaren trainer, MFP-financieel planner (hij is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ICR-Coach, MfN registermediator/familiemediator, ADR registermediator en ADR-mentor.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van AMV Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling