console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen De koop -/aannemingsovereenkomst in de bouwpraktijk* (live stream)

De koop -/aannemingsovereenkomst in de bouwpraktijk* (live stream)

Info

Nieuwbouw en geschillen: theorie en praktijk

N.B. De cursus wordt “hybride” aangeboden en is zowel fysiek als online te volgen. Op deze pagina schrijft u zich in voor het online symposium. De bijeenkomst wordt live gestreamd (i.e. er worden geen video opnames gemaakt).

Bestemd voor: advocaten, (kandidaat-)notarissen, bedrijfsjuristen (projectontwikkelaars, aannemers) en juristen werkzaam op het gebied van het bouwrecht.

Deze cursus is bedoeld om op een praktische en interactieve wijze de deelnemers inzicht te verschaffen in de hoofdlijnen van de koop-/aannemingsovereenkomst. Voor de meeste mensen is het kopen van een huis een van de belangrijkste beslissingen van hun leven en dus dienen de adviseurs die hen daarbij terzijde staan precies te weten welke rechten en verplichtingen een koper heeft. Ook de ontwikkelaars moeten weten wat wel en niet mogelijk is. Anders lopen zij de kans onnodig in procedures te worden betrokken, met alle financiële gevolgen van dien. Zowel het ochtend- als het middaggedeelte wordt afgesloten met de behandeling van een aantal casussen. Daar, maar ook tijdens de voordrachten, is er alle gelegenheid voor vragen en discussie. De sprekers hebben allen jaren ervaring met betrekking tot de koop- en aannemingsovereenkomst.

Programma"

Programma

09:30 – 10:00 Ontvangst en inschrijving

10:00 – 11:00 Koop-/aannemingsovereenkomst met garantie- en waarborgregeling

 • Stichting Garantiewoning / Keurmerk Garantiewoning
 • Aansprakelijkheid aannemer op grond van contract en garantieregeling
 • Inhoud garantie- en waarborgregelingen Woningborg en SWK
 • Geschillenbeslechting: clausules en instanties

11:00 – 11:15 Pauze

11:15 – 12:15 Geschillen over gebreken en betekenis van verkoopbrochures

 • Verborgen gebreken
 • Invloed van ingeschakelde deskundige (bijvoorbeeld bij oplevering)
 • Vordering tot herstel; aansprakelijkheid voor gevolgschade
 • Verjarings- en vervaltermijnen
 • Betekenis van verkoopbrochures en eventuele andere folders

12:15 – 12:45 Behandeling van casus en vragen; discussie

12:45 – 13:30 Lunch

13:30 – 14:30 Aansprakelijkheid aannemer bij afwijkingen van de koop-/aannemings-overeenkomst

 • Minder grond/oppervlakte
 • Situering woning
 • Wijziging bouwplan

14:30 – 14:45 Pauze

14:45 – 15:30 Bouwtijd en schadevergoeding

 • Bouwtijdverlenging
 • Bouwtijdoverschrijding
 • (On)werkbare werkdagen en bewijslastverdeling
 • Gefixeerde schadevergoeding en matiging

15:30 – 16:00 Behandeling casus

16:00 – 16:15 Q&A

Persoon

Sprekers

 • J. (Jacob) Henriquez

  Jacob Henriquez is advocaat en partner bij Ploum. Hij is gespecialiseerd in het bouwrecht en vastgoedrecht en wordt door zijn cliënten betrokken bij een breed scala aan complexe bouw, vastgoed en infrastructuur projecten. Jacob adviseert en onderhandelt o.a. over geschikte samenwerkingsvormen, bij het project passende contractvormen (traditioneel, geïntegreerd, hybride) en de allocatie van projectspecifieke ontwerp- en uitvoeringsrisico’s. Tijdens de uitvoering en na oplevering van een project ondersteunt Jacob zijn cliënten o.a. bij discussies over gebreken en bij meerwerk- en vertragingsclaims. Jacob adviseert ook over duurzame energieprojecten (bijv. de aanleg van zonneparken) en stelt EPC en O&M contracten op. Hij is ook betrokken geweest bij de realisatie van datacenters (FIDIC, UAV-GC 2005) en industriële projecten (FIDIC, D&B-contracten). Jacob heeft aantoonbare ervaring met de FIDIC contractmodellen (o.a. Yellow Book, Silver Book). Jacob is een ervaren en overtuigende procesadvocaat. Hij heeft zijn cliënten op succesvolle wijze bijgestaan in complexe procedures bij de rechtbanken en gerechtshoven en in arbitrage o.a. bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA), het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) en de International Court of Arbitration van het ICC.

 • S. (Simone) Overbeeke

  Simone Overbeeke is advocaat en werkzaam bij Ploum op het gebied van het bouwrecht en vastgoedrecht. Zij legt zich in het bijzonder toe op het procederen in bouw- en vastgoedzaken bij de overheidsrechter en bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Daarnaast adviseert zij cliënten over aannemingsovereenkomsten met toepassing van onder andere de UAV en de UAV-GC.

 • C. (Charles) Smit

  Advocaat en bouwmediator bij JChS te Amsterdam

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling