console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 1.200,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen De Kinderen Scheiden Mee

De Kinderen Scheiden Mee

Info

Heb je een eigen praktijk voor kindercoaching? Ben je werkzaam in het onderwijs? Heb je ruime ervaring met het werken met kinderen bijvoorbeeld binnen een zorginstantie of binnen een eigen scheidingspraktijk? Wil je kinderen een steuntje in de rug bieden én ouders het juiste advies geven? Met het programma De Kinderen Scheiden Mee kun je kinderen én ouders de begeleiding geven die ze hard nodig hebben!

Algemeen

Als ouders gaan scheiden, scheiden de kinderen mee. Een scheiding verloopt vaak onoverzichtelijk en is voor zowel de ouders als de kinderen en de omgeving van het gezin moeilijk bespreekbaar. Het is een periode vol spanning, onrust en onzekerheid en ook als ouders hun uiterste best doen om de kinderen uit de strijd te houden, ervaren de kinderen vaak veel stress.

Kinderen hebben daarom extra aandacht en ondersteuning nodig zodat zij op een voor hun passende manier om kunnen gaan met de scheiding. Helaas wordt deze aandacht en ondersteuning vaak pas geboden wanneer de problemen daadwerkelijk zichtbaar worden op school of in het gezin (denk aan veranderingen in het gedrag van het kind).

Het programma De Kinderen Scheiden Mee Methodiek Het Zandkastelenprogramma® onderscheidt zich van andere programma’s voor scheidingskinderen, doordat het kan worden ingezet aan het begin van de scheidingsperiode. Het programma is daarmee dus preventief en wordt aangeboden om kinderen van ouders in scheiding de extra aandacht te geven die zij zo hard nodig hebben en om een begin te maken aan het verwerkingsproces. Daarnaast is het programma kortdurend en biedt het eveneens ondersteuning aan ouders.

Als coach van de Kinderen Scheiden Mee lever je een bijdrage aan het voorkomen en/of verminderen van problemen die voortvloeien uit de scheiding en help je de verwerking van de scheiding op gang te brengen.

Accreditatie

Geaccrediteerd door de MfN (Mediatorsfederatie Nederland), het ADR én het ICR Coach Register.

Doelgroep

  • Je hebt een eigen praktijk als kinder- of jeugdcoach
  • Je bent werkzaam in het onderwijs
  • Je hebt ruime ervaring met het werken met kinderen, bijvoorbeeld binnen een zorginstantie of een scheidingspraktijk

Niveau

Basis+

Programma"

Programma

Het programma is ontwikkeld om de communicatie tussen ouders en kinderen te verbeteren, waardoor er meer begrip ontstaat zowel vanuit de ouders als vanuit de kinderen.

Onderwerpen o.a.

Mogelijke gevolgen voor het ouderschap
Ontwikkeling en mogelijke gevolgen voor kinderen
De rol van ouders
Neutrale en professionele rol van de coach
Werken met groepen
Creatieve werkvormen
De ouderbijeenkomst
De workshop
Kinderen 1 op 1 begeleiden met werkvormen uit dit programma.

Persoon

Sprekers

  • Iris Gündel

    Spreker, trainer, coach, dagvoorzitter en debatleider.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van AMV Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling