KiesUwCursus
Home Cursussen De echtelijke woning na scheiding (e-learning)

De echtelijke woning na scheiding (e-learning)

De echtelijke koopwoning is vaak het belangrijkste vermogens­bestanddeel dat bij de afwikkeling van een echtscheiding is betrokken. Er dienen allerlei zaken rondom de woning te worden geregeld. De echtgenoten kunnen bijvoorbeeld strijden over de vraag wie er gedurende en na de scheiding mag blijven wonen en hoe het moet met het verdelen van de kosten. Vervolgens komen verdelings- en verrekeningskwesties om de hoek kijken. Voor al deze aspecten geldt dat er ongewenste fiscale gevolgen kunnen zitten aan de regelingen die er vrijwillig of via de rechter worden getroffen. De materie wordt nog ingewikkelder wanneer er huwelijkse voor­waarden gelden, de woning op naam van één van de partners staat, en er tijdens het huwelijk geld in de woning is gestoken.

Verdeeld over twee blokken biedt deze praktijkgerichte nascholings­cursus een duidelijk overzicht van alle belangrijke civielrechtelijke en fiscale vragen die rondom de echtelijke koopwoning tijdens en na echtscheiding een rol kunnen spelen, waarbij relevante en zo mogelijk recente jurisprudentie zal worden genoemd:

  • Blok A De echtelijke woning en de (beperkte) huwelijksgemeenschap
  • Blok B De echtelijke woning en huwelijkse voorwaarden

Leerdoelen

Na afloop van deze juridische nascholing:

  • weet u wat de praktische mogelijkheden zijn ten aanzien van de echtelijke woning tijdens en na de echtscheidingsprocedure;
  • heeft u inzicht in de wijze waarop de woning in een verdeling of verrekening moet worden betrokken;
  • heeft u oog voor de fiscale gevolgen van uw adviezen dan wel de door cliënten gemaakte keuzes;
  • bent u op de hoogte van praktische, recente jurisprudentie.

Programma

De eLearning van JurisDidact is geen webinar. Bij een live webinar dient u in te loggen op het aanvangstijdstip van de webinar. Bij JurisDidact kunt u 24/7 inloggen op de eLearning, wanneer u het schikt. Bij eLearning bent u dus niet gebonden aan tijd en plaats. U kunt gebruikmaken van de online omgeving zolang de cursus op de website van JurisDidact wordt vermeld (cursussen zijn actueel).

Auteur

  • Ivo Pieters

    Mr. Ivo Pieters richt zich op de personen- en familierechtpraktijk. Ook is hij gespecialiseerd in adoptie- en afstammingszaken en doet hij veel jeugdrechtzaken. Hij is docent aan diverse opleidingsinstituten, en heeft als medewerker van een aantal vaktijdschriften een groot aantal publicaties - waaronder kronieken - over familie- en jeugdrecht op zijn naam staan. Daarnaast is hij (kinder)rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Rotterdam.

Reviews over cursussen van JurisDidact

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling