KiesUwCursus
Home Cursussen De advocaat van de executeur en de vereffenaar

De advocaat van de executeur en de vereffenaar

Doordat er in het erfrecht steeds meer geprocedeerd wordt, ook door executeurs en vereffenaars, zal de erfrechtadvocaat steeds vaker voor executeurs en vereffenaars optreden. Soms zal de executeur of de vereffenaar de procedure zelf starten en soms zal er tegen de executeur of vereffenaar een procedure gevoerd worden. Waarop moet de erfrechtadvocaat letten bij het formuleren van vorderingen en verzoeken namens de executeur of de vereffenaar? Hoe zit het met de kosten van de erfrechtadvocaat? Waarop moet gelet worden als het gaat om de hoedanigheid van de executeur of de vereffenaar? Met welke belangen dient de executeur en de vereffenaar in procedures rekening te houden?

In de cursus komen de belangrijkste onderwerpen aan de orde waar de advocaat van de executeur en de vereffenaar met regelmaat mee te maken hebben. Zo wordt de aansprakelijkheid van de executeur en de vereffenaar besproken, het ontslag, de salariëring en de meest voorkomende procedures waarin de executeur en de vereffenaar betrokken kunnen raken. De cursus is met name relevant voor advocaten die met regelmaat executeurs en vereffenaars bijstaan of dat willen gaan doen. Ook voor executeurs en vereffenaars is de cursus aan te bevelen. Na het volgen van de cursus is de cursist op de hoogte van de meest voorkomende procedures waarmee de erfrechtadvocaat die voor de executeur of vereffenaar optreedt te maken krijgt. Tijdens de cursus worden vele tips en tricks uit de doeken gedaan en worden de belangrijkste valkuilen besproken.

Het is mogelijk u in te schrijven tot 12 maart 2020.

Programma

Datum en tijd: dinsdag 17 maart 2020, van 13:30 tot 18:00.

Sprekers

  • Joost Diks

    Joost doceert bij diverse opleidingsinstellingen. Daarnaast is Joost (co)auteur van diverse erfrechtelijke publicaties en boeken. Joost verzorgt regelmatig cursussen en lezingen op het gebied van het familie- en erfrecht voor advocaten, notarissen, studenten en juristen. Joost Diks is verder vaste medewerker van het tijdschrift Rechtspraak Familierecht en lid van de redactie van AdvoTip.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van FEIN

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling