console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Drie nieuwe zorgwetten – twee jaar ervaring

Drie nieuwe zorgwetten – twee jaar ervaring

Info

Na bijna twee jaar praktijkervaring is er veel duidelijkheid ontstaan over hoe de drie zorgwetten: de Wet verplichte ggz, de Wet zorg en dwang en de Wet forensische zorg toegepast worden en welke aandachtspunten, kansen en mogelijkheden daarin voor de advocatuur liggen. In deze nascholing wordt vanuit dat perspectief gekeken naar praktijkperikelen en wordt een overzicht geboden over de belangrijkste jurisprudentie en de samenhang van de wetten. Een lichte nadruk ligt daarbij op de Wet verplichte ggz, maar ook de verbinding met de Wet zorg en dwang en de forensische zorg wordt nadrukkelijk gezocht.

Programma"

Programma

Datum en tijd: maandag 4 oktober 2021, van 13:00 – 17:30 uur

12.45 – 13.00 uur          ontvangst
13.00 – 14.30 uur          deel I
14.30 – 14.45 uur          pauze
14.45 – 16.15 uur           deel II
16.15 – 16.30 uur           pauze
16.30 – 17.30 uur          deel III

Persoon

Sprekers

  • Mr. drs. R.H. Zuijderhoudt

    Mr. drs. R.H. Zuijderhoudt (1955) studeerde als jurist af op het medisch tuchtprocesrecht en werd arts. Hij bekleedde ruim 20 jaar diverse functies in de (geestelijke) gezondheidszorg, zowel als psychiater als op het gebied van beleid en onderwijs. Hij was enkele jaren geneesheer-directeur in een psychiatrisch ziekenhuis/RIAGG, en werkt nu deels als zelfstandig gevestigd psychiater, deels als gezondheidsrechtelijk adviseur en als gecertificeerd NMI – Mediator, procesbegeleider en coach in netwerkverband. Zijn werkzaamheden liggen vooral op het snijvlak van openbaar bestuur, (straf)recht en gezondheidszorg, waar de beste kansen liggen de kennis en ervaring uit drie vakgebieden – psychiatrie/psychotherapie, recht en conflictbemiddeling – te integreren en optimaal tot synergie te brengen. Van zijn hand verschijnen regelmatig onder andere annotaties bij gezondheidszorgjurisprudentie en is hij lid van een tweetal redacties. Hij is onder andere lid van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg en van de Sectie TBS van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling