KiesUwCursus
Home Cursussen Cybercrime

Cybercrime

Gedigitaliseerde criminaliteit en cybercrime neemt in Nederland sterk toe. Opsporingsambtenaren en officieren van justitie worden omgeschoold om deze vorm van criminaliteit beter te bestrijden. Ook voor advocaten is het van belang dat het aantal cybercrimezaken de komende jaren sterk toe neemt.

In deze cursus wordt u in vier uur bijgepraat over de belangrijkste strafbaarstellingen en digitale opsporingsmethoden op het gebied van cybercrime. Tijdens de cursus wordt aangesloten bij de actualiteiten en is ruim de tijd voor vragen interactie.

De cursus start met een korte introductie over cybercrime en de strafbaarstelling daarvan in Nederland. In het tweede deel van de cursus worden de materieelrechtelijke bepalingen besproken. Daarbij wordt een overzicht gegeven van de meest voorkomende delicten. In het derde en laatste deel komen formeelrechtelijke aspecten aan bod, waaronder de inbeslagname en het doorzoeken van computers, de Wet BOB ”op het internet” en de nieuwe bevoegdheden uit de Wet computercriminaliteit III.

Programma

Datum: 5 juli 2019
Tijd: 13.00 – 17.30

Editie(s)

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling