KiesUwCursus
Home Cursussen Online cursus Wwft in uw praktijk

Online cursus Wwft in uw praktijk

Voldoet uw kantoor nog aan de verplichtingen uit de Wwft?

De wetgeving op het gebied van witwassen wijzigt snel: er is een UBO-register voor rechtspersonen en personenvennootschappen en een UBO-register voor trusts en fondsen voor gemene rekening. De wijzigingswet met betrekking tot de UBO-registers zal in 2024 worden ingevoerd met gevolgen voor de toegankelijkheid van deze registers voor Wwft-instellingen zoals advocaten- en notariskantoren en accountantskantoren. Daarnaast zijn er steeds meer wijzigingen, al dan niet op grond van anti-witwasrichtlijnen. In 2022 is een nieuwe supranationale risico assessment gepubliceerd. In 2024 wordt een nieuwe national risk assessment (NRA) ter voorkoming van witwassen en ter bestrijding van terrorismefinanciering uitgebracht. In uw Wwft-beleid moet u daar rekening mee houden. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Hoe herkent u ongebruikelijke transacties en hoe stelt u risicobeleid op? In deze cursus krijgt u antwoord op deze, en andere, vragen.

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de Wwft, vormt de basis voor het antiwitwasbeleid. Een van de eisen van de Wwft is dat advocaten-, notaris- en accountantskantoren risicobeleid moeten maken. Dat beleid moet concreet zijn, toegespitst op het eigen kantoor. De docent geeft u daarvoor praktische handvatten.

Naast het opstellen van het risicobeleid is het van belang om oog te blijven houden voor risico’s en uw interne organsiatie. Concreet betekent dat: oren en ogen goed openhouden en doorvragen waar nodig. Het is nodig om ongebruikelijke transacties te herkennen. In dit kader gaat de docent in op de meest gemaakte fouten in de praktijk. Ook bespreekt ze de knelpunten en terugmeldplicht met betrekking tot de beide UBO-registers (voor rechtspersonen/ondernemingen en voor trusts en fondsen voor gemene rekening) in Nederland. Tot slot zal worden ingegaan op de compliance en audit functie binnen kantoor en de eisen die beroepsorganisaties stellen aan de Wwft-bestuursverantwoordelijke..

Na het volgen van de cursus bent u goed op de hoogte van de huidige wetgeving op het gebied van witwassen en bent u in staat om Wwft-beleid te maken voor uw kantoor.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • UBO-registers
  • Risicobeleid
  • Compliance en audit functie
  • Herkennen van ongebruikelijke transacties

Doelgroep: Advocaten, (toegevoegd en kandidaat-)notarissen, belastingadviseurs, accountants, gerechtsdeurwaarders, banken en andere Wwft-instellingen

Programma

Datum en tijd: 13 juni 2024, van 09.30 uur tot 12.45 uur
Locatie: Online via Teams

Sprekers

  • Mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers

    Hoogleraar Corporate Compliance and Anti-Money Laundering Onderzoekcentrum Onderneming & Recht Radboud Universiteit en kandidaat-notaris De Brauw Blackstone Westbroek

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling