KiesUwCursus
€ 335,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Raak in een middag op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen m.b.t. de WAB.

Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans beoogt de wetgever de kloof tussen vast en flexibel aan te pakken. Vast wordt wat minder vast, flexwerkers krijgen wat meer rechten. De wet brengt veranderingen in het ontslagrecht door de toevoeging van een cumulatiegrond voor ontslag, de verruiming van de ketenregeling en wijzigingen in de transitievergoeding en de compensatie van transitievergoedingen door het UWV. Oproepkrachten krijgen recht op loon bij het te laat intrekken van een oproep. Bij het in dienst nemen van flexwerkers wordt een hogere WW-premie verschuldigd. De rechtspositie van payrollwerknemers wordt aangepakt. 

Kennis van deze wet is onmisbaar in de dagelijkse praktijk van arbeidsrechtjuristen, of zij nu werkzaam zijn als rechtshulpverlener of als HRM-adviseur. Laat u in een middag bijpraten. Voorkennis van het huidige arbeidsrecht is vereist. 

Doelgroep

Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Niveau

Basis/Verdieping

Programma

Datum en tijd: 16 maart 2020, van 14:00 tot 17:15.

13.30-14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
14.00-17.15 uur: College

Sprekers

  • Prof. mr. dr. Willemijn Roozendaal

    Bijzonder hoogleraar sociaal zekerheidsrecht en universitair hoofddocent arbeidsrecht aan de Vrije Universiteit

  • mr. dr. Lucy van den Berg

    Universitair docent Sociaalrecht bij de Vrije Universiteit

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling