Eén jaar WAMCA: wat moet u echt weten over deze wet?
De Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie (WAMCA) trad per 1 januari 2020 in werking. Deze wet maakt het voor gedupeerden makkelijker om in een collectieve actie via de rechter schade te verhalen. Een grote verandering dus ten opzichte van het huidige recht waarin gedupeerden voor het vaststellen van de hoogte van de schade individueel naar de rechter moeten.
Hoe werkt de nieuwe WAMCA-procedure en wat zijn aandachtspunten voor de beslissing om een WAMCA-procedure in te stellen? Daarop krijgt u antwoord in deze cursus waarin de docenten uitgebreid ingaan op alle aspecten van de WAMCA. Ze behandelen onder meer de gevolgen van de nieuwe wet voor de schikkingspraktijk en de wijze waarop de rechter de schade vaststelt. Ook gaan ze in op de positie van de verweerder en de wijze waarop die zich kan verdedigen in een WAMCA-procedure.
Na afloop van de cursus bent u op de hoogte van alle aspecten van de WAMCA-procedure en heeft u inzicht in de wijze waarop de WAMCA zich tot het Europees recht verhoudt.
Thema’s die onder meer aan bod komen:
- Hoe verloopt een WAMCA-procedure?
- Wie wordt de exclusieve belangenbehartiger?
- Hoe zit het met concurrentie tussen claimorganisaties?
- Wat zijn de gevolgen van de WAMCA voor de schikkingspraktijk?
- Wat is de invloed van de ontwerprichtlijn betreffende representatieve vordering ter bescherming van de collectieve belangen van consumenten en tot intrekking van Richtlijn 2009/22/EG op de WAMCA?
Doelgroep
Procesadvocaten, personen werkzaam bij claimorganisaties, bedrijfsjuristen, procesfinanciers en rechters
Reviews over cursussen van CPO
Deel uw ervaring met vakgenoten!