KiesUwCursus
€ 550,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Cursus UBO-register voor het notariaat

Cursus UBO-register voor het notariaat

Voorkom fouten rondom het UBO-register

Op 27 september 2020 is het UBO-register voor rechtspersonen en personenvennootschappen ingevoerd. Uiterlijk 25 maart 2022 moeten alle ondernemers hun UBO’s, de ‘Ultimate Beneficial Owners’, hebben ingeschreven. Voor het notariaat is het UBO-register van belang omdat elk oprichting vergezeld moet gaan van een opgave van de UBO van de opgerichte rechtspersoon. Ook moeten notarissen, toegevoegd notarissen en kandidaat-notarissen aan het UBO-register doorgeven wanneer zij een afwijking aantreffen tussen de gegevens uit hun dossier en die uit het UBO-register.

In deze cursus krijgt u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoord op verschillende vraagstukken rondom de UBO en het UBO-register. Hoe stelt u bijvoorbeeld een UBO vast en mag u afgaan op de juistheid van het UBO-register? Belangrijk in dit kader is dat de juistheid van het UBO-register primair een verantwoordelijkheid is van de rechtspersoon, niet van de notaris.

Ook komen veelgemaakte fouten en valkuilen aan bod. Voorbeelden daarvan zijn een onjuiste of onvolledige opgave aan het UBO-register of een onjuiste grondslag bij het bepalen van de UBO.

Verder gaat de docent ook in op recente jurisprudentie zoals de uitspraak inzake Privacy First. De inzet van dit kort geding was het buiten werking stellen van het UBO-register op grond van privacy.

Na afloop van de cursus kunt u een UBO bij een privaatrechtelijke rechtspersoon en personenvennootschap vaststellen. U weet hoe u een juiste opgave doet bij het UBO-register en u kunt beoordelen in hoeverre een opgave of wijziging noodzakelijk is. Ook kunt u de UBO van uw praktijkvennootschap vaststellen.

Vragen waarop u een antwoord krijgt:

 • Hoe stel ik een UBO vast?
 • In hoeverre mag ik afgaan op de juistheid van het UBO-register?
 • Vervangt het UBO-register mijn cliëntenonderzoek?
 • Wanneer moet ik terugmelden?
 • Hoe moet ik terugmelden?
 • Mag ik mijn cliënt informeren over een terugmelding?
 • Wanneer en hoe communiceer ik met mijn cliënt over mijn verantwoordelijkheid voor het vaststellen van de UBO?
 • Welke afspraken maak ik met mijn cliënt over de (verantwoordelijkheid) van het UBO-onderzoek?
 • Kan ik kosten in rekening brengen voor het UBO-onderzoek?

Programma

Datum en tijd: 13 oktober 2021 van 13.00 uur tot 17.30 uur

Sprekers

 • Mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers

  Kandidaat-notaris De Brauw Blackstone Westbroek, universitair docent notarieel recht Rijksuniversiteit Groningen en fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht Radboud Universiteit

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling