console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Spoedreparatie fiscale eenheid

Cursus Spoedreparatie fiscale eenheid

Info

De spoedreparatie fiscale eenheid kan ertoe leiden dat rente die wordt betaald in verband met een transactie binnen fiscale eenheid niet langer aftrekbaar is. Ook kan de rente die wordt betaald op een lening binnen fiscale eenheid niet langer aftrekbaar zijn. Deze situaties komen in de praktijk vaak voor en de gevolgen voor het Nederlandse MKB zijn dan ook zeer groot. Op 4 december hoort u hoe u de gevolgen van het arrest en de spoedreparatie voor uw klanten helder in kaart kunt brengen. En hoe u de fiscale positie van uw klant kunt optimaliseren.

Op 22 april 2018 heeft het Europese Hof van Justitie een belangrijke uitspraak gedaan over het Nederlandse fiscale eenheidsregime. Deze uitspraak had nadelige gevolgen voor de Nederlandse schatkist. Daarom wordt het fiscale eenheidsregime gerepareerd met terugwerkende kracht tot 25 oktober 2017.

De spoedreparatie fiscale eenheid kan ertoe leiden dat rente die wordt betaald in verband met een transactie binnen fiscale eenheid niet langer aftrekbaar is. Ook kan de rente die wordt betaald op een lening binnen fiscale eenheid niet langer aftrekbaar zijn.
Deze situaties komen in de praktijk vaak voor. De gevolgen voor met name het Nederlandse MKB zijn dan ook zeer groot.

Door de uitspraak van het Hof van Justitie en de spoedreparatie kunnen belangrijke gevolgen ontstaan voor uw klanten. Tijdens de cursus wordt hier aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgebreid op ingegaan. Na afloop van de cursus bent u in staat om gevolgen van het arrest en de spoedreparatie voor uw klanten in kaart te brengen. En u weet welke maatregelen u kunt nemen om de fiscale positie van uw klanten te optimaliseren.

Programma"

Programma

12.00 uur Ontvangst met koffie, thee en broodjes

12.30 uur Programma

  • Arrest van 22 februari 2018
  • Reparatiewetgeving
  • Gevolgen en oplossingen voor de MKB-praktijk

17.00 uur Einde programma

Tijdens de cursus vinden een paar korte pauze plaats.

Persoon

Sprekers

  • Dr. A.W. (Arthur) Hofman

    Werkzaam bij STP Tax Laywers en bij het Fiscaal Instituut van Tilburg University. Hij is (co)auteur van verschillende boeken over de deelnemingsvrijstelling, de deelnemingsverrekening en de fiscale eenheid en heeft een groot aantal andere fiscale publicaties op zijn naam staan.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Fiscaal Vanmorgen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling