console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Spoedreparatie en andere ontwikkelingen rondom de fiscale eenheid

Cursus Spoedreparatie en andere ontwikkelingen rondom de fiscale eenheid

Info

Er gebeurt veel op het gebied van de fiscale eenheid, ziet ú door de bomen het bos nog? De gevolgen van de spoedreparatie fiscale eenheid zijn zeer groot voor het Nederlandse MKB. Kunt u deze gevolgen voor uw klant helder in kaart brengen? Welke maatregelen moet u nemen om zijn fiscale positie te optimaliseren? Daarnaast zijn er andere belangrijke ontwikkelingen rondom het fiscale eenheidsregime. In augustus 2018 is een besluit uitgebracht met een aantal voor de praktijk zeer relevante standpunten en goedkeuringen. Arthur Hofman vertelt u de ins en outs!

De Nederlandse fiscale eenheid is volop in beweging. Een belangrijke ontwikkeling is de spoedreparatie van het fiscale eenheidsregime. Deze spoedreparatie houdt verband met een uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 22 februari 2018. Deze uitspraak had nadelige gevolgen voor de Nederlandse schatkist. Daarom wordt het fiscale eenheidsregime gerepareerd met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018.

De spoedreparatie fiscale eenheid kan ertoe leiden dat rente die wordt betaald in verband met een transactie binnen fiscale eenheid niet langer aftrekbaar is. Ook kan de rente die wordt betaald op een lening binnen fiscale eenheid niet langer aftrekbaar zijn. Deze situaties komen in de praktijk vaak voor. De gevolgen voor met name het Nederlandse MKB zijn dan ook zeer groot.

Tijdens de cursus gaat Arthur Hofman aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgebreid in op deze gevolgen. Na afloop van de cursus bent u in staat om gevolgen van het arrest en de spoedreparatie voor uw klanten in kaart te brengen. En weet u welke maatregelen u kunt nemen om de fiscale positie van uw klanten te optimaliseren.

Naast de spoedreparatie zijn er ook andere ontwikkelingen rondom het fiscale eenheidsregime. Zo heeft de staatssecretaris in augustus 2018 een besluit uitgebracht met een aantal voor de praktijk zeer relevante standpunten en goedkeuringen. Arthur zal dit besluit ook tijdens de cursus met u bespreken.

Programma"

Programma

12.00 uur Ontvangst met koffie, thee en broodjes

12.30 uur Programma

  • Arrest van 22 februari 2018
  • Reparatiewetgeving
  • Gevolgen en oplossingen voor de MKB-praktijk
  • Besluit van de staatssecretaris over het fiscale eenheidsregime

17.00 uur Einde programma

Persoon

Sprekers

  • Dr. A.W. (Arthur) Hofman

    Dr. Arthur Hofman is werkzaam bij STP Tax Laywers en bij het Fiscaal Instituut van Tilburg University. Hij is (co)auteur van verschillende boeken over de deelnemingsvrijstelling, de deelnemingsverrekening en de fiscale eenheid en heeft een groot aantal andere fiscale publicaties op zijn naam staan.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van Fiscaal Vanmorgen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling