KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Procederen om te kunnen executeren

Cursus Procederen om te kunnen executeren

Maak de juiste keuzes in een procedure

Als u procedeert voor een cliënt, is het niet alleen van belang dat u gelijk krijgt, maar ook dat de cliënt daarna daadwerkelijk krijgt waar hij recht op heeft en dat zo nodig kan afdwingen. Daarvoor moet u al vroeg in het traject de juiste keuzes maken. De uitkomst van veel rechtszaken, zeker ook in hoger beroep en cassatie, wordt namelijk niet alleen bepaald door de inhoud, maar door hoe er is geprocedeerd. Met een goede beheersing van de finesses hiervan kunt u niet alleen het verschil maken voor uw cliënt (en voorkomen dat die u aansprakelijk stelt), maar ook zaken winnen als u ziet dat de wederpartij fouten maakt.

In deze cursus staan die finesses van het procesrecht centraal. De docent gaat in op het procederen in eerste aanleg, hoger beroep, cassatie en kort geding, zodanig dat daarmee via beslag en (reële of verhaals)executie nakoming kan worden afgedwongen. Hij bespreekt in dit kader onder meer actuele jurisprudentie van de Hoge Raad waarin de eisen aan procedures en vorderingen zijn aangescherpt. Een belangrijk arrest is bijvoorbeeld Lisman en Lisman (25 februari 2022) waarin de Hoge Raad zegt dat een verklaring voor recht in beginsel geen executoriale titel oplevert. Maar niet in alle zaken kan een veroordeling worden gevorderd. Hoe moet een ingestelde vordering precies worden geformuleerd en opgebouwd om een executoriale titel te verkrijgen?

Na afloop van deze cursus kent u de finesses van het procesrecht waarmee u het verschil kunt maken voor uw cliënt.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Het procederen in eerste aanleg, hoger beroep, cassatie en kort geding, zodanig dat daarmee via beslag en (reële of verhaals)executie nakoming kan worden afgedwongen
  • Actuele jurisprudentie van de Hoge Raad

Doelgroep: Advocaten

Programma

Datum en tijd: 7 juni 2024 van 13.00 uur tot 17.30 uur
Locatie: Quinton House, Utrecht

Sprekers

  • mr. dr. Sander Steneker

    Hoofddocent Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling