console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus praktische arbeidsmigratie

Cursus praktische arbeidsmigratie

Info

Verplichtingen en recente ontwikkelingen arbeidsmigratie

In deze cursus krijg jij antwoorden op jouw vragen over arbeidsmigratie. Of je nu als advocaat, of als in house counsel of als HR professional werkzaam bent, op de hoogte zijn van de verplichtingen en meest recente ontwikkelingen op dit terrein is essentieel. Deze cursus helpt bij het goed adviseren over verblijfsvergunningen en de daaraan hangende verplichtingen en rechten. Verschillende actuele punten op het gebied van het vreemdelingenrecht, zoals de WagWeu, de Brexit, Waadi en de perikelen rondom COVID-19 komen tijdens deze cursus aan bod.

In de praktijk zien we regelmatig dezelfde vragen langskomen bij werkgevers. Zo zijn er vaak vragen met betrekking tot de plichten als erkend referent, of het toepasselijke salariscriterium bij kennismigranten of vragen omtrent illegale tewerkstelling. Wat mag er bijvoorbeeld zoal ingehouden worden op het salaris en wat er gedaan kan worden indien er niet voldaan is aan het toepasselijke salariscriterium of er geen erkend referent is? Wat doe je als er bij het aannemen van nieuwe medewerkers niet voldaan kan worden aan het salariscriterium? Wordt er wel gedacht aan andere mogelijkheden dan de kennismigrantenregeling? Oplossingen kunnen bijvoorbeeld liggen in het creatief zijn met vergoedingen of het aanpassen van de arbeidsovereenkomsten met specifieke bepalingen voor vreemdelingen. Je krijgt tips and tricks over de diverse mogelijkheden en de wettelijke vereisten. Daarnaast leer je omgaan met wat er door instanties wordt vereist als de wet iets niet voorschrijft.

Wat is de doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor onder andere de volgende professionals:

 • HR professionals werkzaam bij een bedrijf dat een aantal werknemers in dienst heeft die van buiten de Europese Unie / EER / Zwitserland komen.
 • Advocaten in een aangrenzend rechtsgebied, bijvoorbeeld arbeidsrecht of vreemdelingenrecht en die op zoek zijn naar een praktische verdieping in de arbeidsmigratie.
 • Juristen actief op het gebied van (internationaal) arbeidsrecht of vreemdelingenrecht.

Wat is de cursusvorm

Deze cursus beslaat 2 dagen met in totaal 10 uur les (twee keer 5 uurs lesprogramma).

Wie is de docent

Mandy Janzen-Westerburgen

Wat leer je tijdens de cursus praktische arbeidsmigratie?

Na het volgen van deze cursus:

 • egrijp je de belangrijkste begrippen van arbeidsmigratie en dat kennis van een bepaald rechtsgebied niet betekent dat ook arbeidsmigratie wordt begrepen;
 • kun je goed onderscheid maken tussen de verschillende soorten verblijfsvergunningen en tewerkstellingsvergunningen;
 • weet je wat de plichten van een (erkend) referent en hoe daar invulling aan te geven;
 • ken je de mogelijkheden bij illegale tewerkstelling;
 • weet je wat de sancties zijn bij het niet naleven van de wettelijke verplichtingen, waaronder de plichten als erkend referent op grond van de Wet Modern Migratiebeleid en met welke overheidsinstanties je dan te maken krijgt;
 • kun je een inschatting maken welke verblijfsvergunning en/of tewerkstellingsvergunning voor een vreemdeling in een bepaalde situatie kan worden aangevraagd en wat de vereisten zijn voor die vergunning of dat er überhaupt een tewerkstellingsvergunning nodig is:
 • ben je op de hoogte van verschillende actuele punten op het gebied van het vreemdelingenrecht, zoals de WagWeu, de Brexit, Waadi en de perikelen rondom Covid-19.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Enige basiskennis op het gebied van (internationaal) arbeidsrecht of vreemdelingenrecht is vereist. Er wordt natuurlijk een korte samenvatting gegeven, maar basiskennis is wenselijk om de rest van de cursus goed te kunnen volgen. Het vertrekpunt is dat je op de hoogte bent welke werknemers in het bezit moeten zijn van een verblijfsvergunning en/of tewerkstellingsvergunning. Daarnaast moet je al (gedeeltelijk) onderscheid kunnen maken tussen de verschillende soorten verblijfsvergunningen en tewerkstellingsvergunningen.

Wat ontvang je na afronding van de cursus parktische arbeidsmigratie?

 • Een certificaat
 • 10PO (J) punten
Persoon

Sprekers

 • mevr. M.A.B. Janzen - Westerburgen

  Mandy Janzen-Westerburgen is advocaat en gespecialiseerd in Internationaal arbeidsrecht en vreemdelingenrecht, in het bijzonder arbeidsmigratie. Mandy is werkzaam bij Maes Law, een advocatenkantoor dat voornamelijk internationale cliënten adviseert op het gebied van internationaal arbeidsrecht en arbeidsmigratie. Dit varieert van specifieke tewerkstellingsvergunningen voor de filmindustrie, van verblijfsvergunningen of tewerkstellingsvergunningen als kennismigrant voor bedrijven die een interessante kandidaat buiten de EU / EER / Zwitserland hebben gevonden, vrijstellingen, intra corporate transferees, tot arbeid van bijkomende aard, sleutelpersoneel voor non-profitorganisaties en wat dies meer zij. Hierbij bedient zij zowel de multinationals als de start-ups en andere bedrijven die werken met vreemdelingen of die wensen te werken met vreemdelingen. Voordat Mandy als advocaat begon, voltooide ze een Master in International and European Public Law, alsmede een master Rechtsgeleerdheid met de specialisatie Arbeidsrecht, alsmede heeft zij ervaring opgedaan bij de Europese Unie.

Maps

Editie(s)

Review

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling