KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Opstellen en beoordelen van contracten

Cursus Opstellen en beoordelen van contracten

Diverse terugkerende thema’s in het contractenrecht worden aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken.

Tijdens deze praktijkgerichte cursus wordt u door ervaren contractenrecht specialisten getraind in het beoordelen van contracten aan de hand van de eisen die hieraan volgens het Burgerlijk Wetboek worden gesteld. Waar nodig zal ook worden ingegaan op aandachtspunten in internationale verhoudingen, bijvoorbeeld over de voor- en nadelen van het Weens Koopverdrag.

U krijgt inzicht in de valkuilen en aandachtspunten die bij het samenstellen en beoordelen van een contract relevant zijn. Naast de theorie wordt ook ingegaan op zogenaamde boilerplates, dit zijn clausules die repetitief veelvuldig in contracten worden gebruikt. De docenten mr. Cyril Christiaans en mr. Edwin van Wechem duiden elk een aantal fases van het contracteerproces, zodat aan het einde van de dag de cirkel van het contractenrecht (onderhandeling-inhoud- beëindiging) rond is.

Voor wie is deze cursus?
Voor advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Leerdoel
Diverse terugkerende thema’s in het contractenrecht (onderhandelingen en voorbehouden, totstandkoming, uitleg, algemene voorwaarden, ontbinding en opzegging, maar natuurlijk ook tekortkomingen, boetes en aansprakelijkheidsbeperkingen) worden aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken. U zult veel “tips en tricks” krijgen die u helpen bij het opstellen en beoordelen van contracten.

De docenten, mr. dr. Edwin van Wechem en mr. Cyril Christiaans, zijn beiden meer dan 25 jaar werkzaam in de (internationale) contractenrechtpraktijk en in het onderwijs. Gezamenlijk schreven zij o.m. Tekst & Commentaar op het Weens Koopverdrag. Zij zullen hun ervaringen graag met u delen.

Reacties deelnemers
“Handige tips en aandachtspunten bij opstellen contracten.”
“In korte tijd weer een deskundige update van mijn vakkennis gekregen.”
“Hoog kennisniveau met duidelijke uitleg en brug met de praktijk.”

Programma

Datum en tijd: maandag 2 december 2024, van 09:15 uur tot 17:00 uur

Sprekers

  • Mr. Cyril Christiaans

    Legal Director bij DLA Piper Nederland N.V. te Amsterdam

  • Mr. dr. Edwin van Wechem

    Directeur Law@Work B.V., partner/adviseur C-Legal, Raadsheer plaatsvervanger Hof ‘s-Hertogenbosch.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling