KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Juridische ondersteuning en bescherming van kwetsbare ouderen

Cursus Juridische ondersteuning en bescherming van kwetsbare ouderen

Tijdens deze cursus brengen we u op de hoogte van de Actuele ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op het gebied van ondersteuning en bescherming van oudere personen.

Er is een groeiende groep oudere personen die hun belangen niet meer behoorlijk zelf kunnen behartigen of zich voorbereiden op een dergelijke situatie. U komt ze tegen beroepsmatig of zelfs in de familie. Gelijk met het aantal levenstestamenten en de stijging in het aantal bewinden en mentorschappen nemen ook de vragen toe over wilsbekwaamheid, financieel misbruik en onbehoorlijke beïnvloeding. Welke mogelijkheden zijn er in het juridisch landschap om de autonomie van oudere personen te beschermen en te borgen, op welke valkuilen dient men alert te zijn en hoe ziet goede vertegenwoordiging eruit? Het recht op dit punt is volop in beweging getuige ook de recent uitgebrachte Handreiking voor beoordeling van wilsbekwaamheid van Skilz en de Handreiking Goede vertegenwoordiging van Vilans.

Na deze cursus bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op het gebied van ondersteuning en bescherming van oudere personen. Na afloop van de cursus kunt u de nieuw verworven inzichten rechtstreeks in uw eigen praktijk toepassen.

Programma

Woensdag 24 april 2024

Programma
09.00 – 09.30 uur: ontvangst
09.30 – 17.00 uur: college inclusief pauze

Sprekers

  • Dr. mr. Kees Blankman

    Bijzonder hoogleraar juridische bescherming van ouderen en meerderjarigen met een beperking aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling