Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. De komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Vanaf 2020 zijn ondernemingen en rechtspersonen verplicht om hun (in)directe eigenaren te registreren in het UBO-register. Welke informatie komt in het UBO-register? Wat zijn de verplichtingen van de adviseur? Wat doet u als er geen UBO te vinden is? Jeroen Knol bespreekt de ins en outs met u. Jeroen gaat ook in op de omvorming van de holding-BV naar de holding-CV en de mogelijkheden van een fonds voor gemene rekening. En hij besteedt veel aandacht aan de praktische aspecten van privacy-structuren.
Steeds vaker hebben vermogende ondernemers behoefte aan privacy. Met één druk op de knop kan immers iedereen via het handelsregister inzien hoeveel vermogen er in een vennootschap zit. De komst van een UBO-register versterkt dit gevoel van onrust.
Tijdens deze cursus bespreekt Jeroen Knol de ins en outs van het UBO-register. Wat zijn de verplichtingen voor onderneming en adviseur en wat doet u wanneer er geen UBO te vinden is. Verder wordt ingegaan op de omvorming van een holding-BV naar een holding-CV, waarmee de verplichting tot het deponeren van een jaarrekening vervalt. Daarnaast behandelt hij uitgebreid de mogelijkheden die een fonds voor gemene rekening biedt. En vanzelfsprekend besteedt Jeroen veel aandacht aan de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren.
Thema’s die aan bod komen:
- UBO-register: wat komt erin?
- Definitie van UBO en pseudo-UBO
- Verplichtingen van de adviseur
- Privacy voor box 2 en box 3 vermogen
- Juridische aspecten CV en FGR
- VPB- en IB-aspecten open CV en open FGR
- Verschillen BV versus CV en FGR
- Open CV en BOR
- Familiefondsen en certificering vermogen
Doelgroep
- Belastingadviseurs
- Accountants
- Notarissen
- Private Bankiers
- Financieel planners en adviseurs
Reviews over cursussen van Fiscaal Vanmorgen
Deel uw ervaring met vakgenoten!