KiesUwCursus
Home Cursussen Debiteurenfinanciering door factoring

Debiteurenfinanciering door factoring

Bijzondere juridische aspecten en belangrijkste ontwikkelingen van debiteurenfinanciering door middel van factoring

Bestemd voor: advocaten en bedrijfsjuristen die gespecialiseerd zijn in financiering & zekerheden en insolventierecht die hun kennis van factoring willen verdiepen

De juridische aspecten van factoring beslaan veel rechtsgebieden. Op veel van die rechtsgebieden zijn er nieuwe ontwikkelingen door wetgeving en jurisprudentie. Docent en specialist Ronald Verdaas behandelt in deze online cursus het hele terrein.

Factoring voorziet in de behoefte aan leverancierskrediet. Het is een groeimarkt met belangrijke ontwikkelingen: financiering van de afnemer in plaats van de leverancier (reverse factoring), overdracht als alternatief voor verpanding van vorderingen is terug van (nooit helemaal) weggeweest, nieuwe aanbieders ontwikkelen factoringproducten voor kleinere leveranciers met kleinere vorderingen. 

Programma

13:00 – 13:30 Factoring in de praktijk, diensten naast financiering, de factoringovereenkomst
13:30 – 14:00 Cessie of verpanding van vorderingen 
14:00 – 14:30 Fiduciaverbod 
14:30 – 14:45 Pauze 
14:45 – 15:00 Onoverdraagbaarheidsbedingen 
15:00 – 15:30 Enkele aspecten van inning en verhaal
15:30 – 15:45 Reverse factoring 
15:45 – 16:00 Elektronische rechtshandelingen 
16:00 – 16:15 Publiekrechtelijke aspecten 
16:15 – 16:30 Pauze 
16:30 – 17:00 Overwaarde-arrangement tussen de factor en een andere financier 
17:00 – 17:30 Internationaal Privaatrecht

Sprekers

  • A.J. (Ronald) Verdaas

    Ronald Verdaas heeft als bedrijfsjurist bij achtereenvolgens ABN AMRO en SNS REAAL gewerkt. Daarna heeft hij sinds 2009 als advocaat en partner bij Bosselaar & Strengers Advocaten gewerkt. Momenteel werk hij vanuit zijn eigen praktijk Ronald Verdaas Advocatuur. Ronald is ook senior onderzoeker bij het onderzoekcentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ronald is gespecialiseerd in Financiering & Zekerheden en Insolventierecht. Hij adviseert over en procedeert in juridisch complexe zaken. Ook geeft hij bindende adviezen. Zijn opdrachtgevers zijn onder meer financiële instellingen en curatoren. Ronald verdiept zich graag in nog niet uitgekristalliseerde rechtsvragen. Dankzij zijn onderzoeksvaardigheden en ervaring weet hij als geen ander theoretische kennis te vertalen naar praktische en innovatieve adviezen.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling