console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 445,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Cursus Exhibitie en bewijsbeslag

Cursus Exhibitie en bewijsbeslag

Info

Wees op uw hoede voor de valkuilen van het conservatoir bewijsbeslag en de exhibitievordering

Het conservatoir bewijsbeslag en de exhibitievordering zijn twee instrumenten die in toenemende mate uit de gereedschapskist van de procesadvocaat tevoorschijn komen. Hoe zet u deze instrumenten het meest effectief in en wat zijn de valkuilen? Aan de hand van kleurrijke voorbeelden beantwoordt docent Simon Boersen deze vragen.

In deze cursus geeft hij u een update van de actuele ontwikkelingen in rechtspraak en wetgeving, zoals het wetsvoorstel Modernisering bewijsrecht. Ook krijgen de praktische aspecten veel aandacht. Hoe kunt u exhibitiemaatregelen bijvoorbeeld strategisch inzetten om uw zaak in de juiste richting te duwen? Wat is de meest tactische benadering voor een verweerder van een bewijsbeslag? En hoe gaat het leggen van bewijsbeslag in de praktijk?

De docent bespreekt de verschillende exhibitiemaatregelen in de bredere context van voorlopige bewijsverrichtingen. Ook de verhouding met de stelplicht en bewijslast komt aan bod.

Na afloop van deze cursus bent u volledig op de hoogte van alle aspecten van het conservatoir bewijsbeslag en de exhibitievordering.

Deze cursus is onderdeel van de reeks ‘Kernleerstukken voor de civiele rechtspraktijk’, waartoe ook de cursussen Verjaring en Causaliteit & schade behoren. Interactiviteit staat in deze cursussen centraal.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Opheffen van een conservatoir beslag
  • Opheffen van een executoriaal beslag
  • De kortgedingprocedure
Programma"

Programma

Datum en tijd: 12 oktober 2021, van 13.00 uur tot 16.15 uur

 

Persoon

Sprekers

  • Mr. Simon Boersen

    Advocaat bij Stibbe

Review

Reviews over cursussen van CPO

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling